Uusimmat

Entinen Bizarre Creationsin työntekijä tylyttää Activisionia

07.04.2011 15:00 Tero Lehtiniemi

Activisionin helmikuussa sulkeman Bizarre Creationsin entiset työntekijät ovat Edge-lehdelle antamassaan haastattelussa kritisoineet tapaa jolla firman ostaminen muutti sekä pelien tekemistä että yleistä ilmapiiriä. Pelijätin toiminta hankkimiensa itsenäisten studioiden kanssa ei aina muutenkaan ole kestänyt ihan päivänvaloa, joten suurimmilta osin tämäkin tarina lienee ihan uskottava.

Haastetteluun osallistuivat muun muassa Blurista ja Project Gotham -epelsitä tutun Bizarre Creationsin taiteellinen johtaja Martin Chudley, tämän vaimo ja firman talousjohtaja Sarah Chudley sekä suunnittelupäällikkö Gareth Wilson. Kun Activision osti Bizarren, alkoi firman ilmapiiri Martin Chudleyn mukaan hitaasti muuttua täysin toisenlaiseksi. Tuntui siltä, että he eivät enää tehneet omia pelejään vaan tekivät pelejä täyttääkseen jonkun tietyn tyhjän tilan. Pelit tuntuivat enemmän analyytikoiden ja komiteoiden kuin heidän itsensä tekemiltä.

Wilson on hieman ymmärtäiväisempi entistä omistajaa kohtaan. Hänen mielestään on nykyään todella vaikeaa varmistaa että kaikki pelin tekijät tuntisivat pelin omakseen jo ihan siitäkin syystä, että kaupallisen pelin tekemiseen osallistuu helposti yli sata ihmistä. Oli miten oli, Activision sulki studion yritettyään etsiä sille ostajaa ainoastaan kolmen kuukauden ajan. Näin päättyi Bizarren 17 vuotta kestänyt taru.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Bizarre Creations – kuulun pelitalon historia ja arvostelukooste

Lue myös

Total War: Shogun 2 (PC)

Crysis 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Suojele Tiger Woodsia itsensäpaljastajilta

Bioware lahjoittaa ilmaisen Mass Effect 2:n DA2:n pelaajille