Entinen diktaattori haastoi Activisionin oikeuteen

16.07.2014 12:00 | Miikka Lehtonen

Activision on taas kerran päätymässä leivättömän pöydän ääreen, mutta tällä kertaa haastajana ei ole entinen työntekijä, vaan entinen diktaattori. Panaman entinen hallitsija kun haluaa Activisionilta rahaa, koska he väittivät hänen olevan diktaattori.

Panaman entinen diktaattori Manuel Noriega on haastamassa/haastanut Activisionin oikeuteen, koska Call of Duty Black Ops 2 käytti hänen nimeään ja näköisyyttään vailla lupaa. Eikä siinä vielä kaikki, peli myös kuvasi Noriegaa ”kidnappaajana, murhaajana ja valtion vihollisena”. Mies vaatii firmalta tuntuvia vahingonkorvauksia imagotappioista ja menetetyistä tuloista.

Nuoremmalle väelle voitaneen tässä vaiheessa kertoa, että Manuel Noriega hallitsi männävuosina Panaman valtiota hirmuhallitsijan ottein sen jälkeen kun CIA hänet valtaistuimelle nosti ajamaan jenkkien intressejä. Noriegan uralle mahtui korruption, lahjonnan ja mielipiteiden tukahduttamisen ohella myös kidutusta, väkivaltaa ja toisinajattelijoiden vangitsemista. Kaverin ura päättyi lopulta kun hän onnistui suututtamaan Yhdysvallat siinä määrin, että vuonna 1989 jenkit tekivät invaasion ja syöksivät miehen vallasta, minkä jälkeen häntä odottikin 20 vuoden linnatuomio.

Olisi siis täysin kohtuutonta kuvata Manuel Noriegaa, tunnettua kidnappaajaa, murhaajaa ja valtion vihollista, valtion vihollisena, kidnappaajana tai murhaajana. Hyi hyi, Activision.

Lähde: LA Times

Muropaketin uusimmat