Entinen PlayStation-pomo näkee vakavan ongelman Xbox Game Passin kaltaisissa pelien tilauspalveluissa

27.07.2021 23:05 | Muropaketin toimitus

PlayStationin pomona aiemmin työskennellyt Shawn Layden näkee pelien tilauspalvelut ongelmallisina siinä suhteessa, että niiden tuotot eivät välttämättä riitä kattamaan AAA-tason pelijulkaisujen valtavia hintalappuja.

”On todella haastavaa julkaista 120 miljoonaa dollaria maksanut peli 9,99 dollaria kuukaudessa maksavan tilauspalvelun kautta. Jotta se olisi kannattavaa, pitäisi palvelulla olla 500 miljoonaa maksavaa asiakasta. Tästä syystä juuri nyt tilauspalveluiden täytyykin toimia tappiolla, jotta tilaajakantaa saadaan kasvatettua”, Layden totesi Gamesindustryn haastattelussa.

”Mutta mikäli maailmassa on vain 250 miljoonaa pelaajaa joilla on sopiva pelikonsoli, ei palvelun ole mahdollista kasvaa 500 miljoonaan tilaajaan. Kukaan ei ole vielä onnistunut ratkaisemaan tätä ongelmaa.”

Layden ei nimennyt Xbox Game Passia suoraan, mutta lienee selvää, että kommentit oli ainakin jossain määrin kohdistettu Microsoftin palvelua kohtaan. Toisaalta myös PlayStation tarjoaa omaa kuukausimaksullista PlayStation Now -tilauspalveluaan pelaajien iloksi.