UUSIMMAT

Entisen diktaattorin CoD-haastetta ei käsitellä oikeudessa

30.10.2014 13:00 | Juho Anttila

Yksi tämän vuoden oudoimmista tapauksista oikeudenkäyntirintamalla on ollut Panaman entisen diktaattorin, Manuel Noriegan nostama oikeusjuttu Call of Duty -julkaisija Activisionia vastaan. Noriegan hahmohan esiintyi Call of Duty: Black Ops II -pelissä vähemmän positiivisessa valossa, mistä mies loukkaantui pahoin. Pahastumiselta vei tosin terää se, että Noriega on tosielämässä melko pitkälti juurikin sellainen diktaattori ja roisto kuin mitä Black Ops II:ssa kuvattiinkin.

Noriegan mielestä Activision vääristeli miehen hahmoa pahasti taloudellinen hyöty mielessä. Activisionin näkemyksen mukaan koko haaste oli naurettava. Julkaisijan kannan mukaan haasteen läpimeno olisi ollut vaarallinen ennakkotapaus, joka olisi antanut monille historiallisille ja poliittisille henkilöille lähipiireineen mahdollisuuden estää heidän käsittelemisensä viihteessä.

Los Angelesin korkein oikeus oli Activisionin kanssa samaa mieltä. Oikeus käsitteli Noriegan haastetta vain sen verran, että se totesi koko haasteen perusteettomaksi. Näin ollen Manuel Noriegan juttua ei oteta edes viralliseen oikeuskäsittelyyn. Huonompi juttu entisen diktaattorin kannalta, mutta ehkä ihan hyvä sanan- ja ilmaisunvapauden näkökulmasta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Activision tahtoo Manuel Noriegan CoD-haasteen ulos oikeudesta

Entinen diktaattori haastoi Activisionin oikeuteen

Surkea Aliens-peli on taas viemässä Segaa ja Gearboxia oikeuden eteen

Muropaketin uusimmat