UUSIMMAT

Epic-mies Tim Sweeney nihkeilee yhä Microsoftille

09.05.2016 10:00 | Juho Anttila

Microsoft ajaa kovaa vauhtia PC-maailmaan Xbox One – ja PC -alustoja yhdistävää Universal Windows Platform -alustaa. Kaikki eivät ole ilahtuneita Microsoftin suunnitelmista. Epic Gamesin perustajiin kuuluva Tim Sweeney kritisoi Universal Windows Platform -alustaa aiemminkin kovin sanoin ja sama linja jatkuu.

Aiemmin Tim Sweeney oli huolissaan Microsoftin suunnitelmista tehdä UWP:stä suljettu alusta. Phil Spencer ehti jo torjumaan syytökset, mutta Sweeney ei ole vakuuttunut. Sweeney mukaan Xbox ei ole avoin alusta. Ennen kuin Xbox-alustalle voi kehittää pelejä, on pelin konsepti hyväksytettävä Microsoftilla. Sama koskee pelin päivityksiä. Lisäksi pelien myyminen Xboxin pelikaupan kautta tarkoittaa samalla sitä, etteivät tekijät tiedä, ketkä ovat heidän asiakkaitaan.

Sweeneyn pahin pelko Universal Windows Platformin suhteen on se, että Microsoft voi muuttaa pelin sääntöjä koska tahansa. Nyt suhteellisen avoimen Universal Windows Platformin toimintoja voidaan rajoittaa koska tahansa päivityksillä, mikä asettaa alustaan jo sitoutuneet hankalaan asemaan. Sweeneyn mukaan moni muukin jakaa saman huolen. Vain pieni osa kehittäjistä on hypännyt UWP-kelkkaan ja Sweeney huomauttaa, että Microsoft maksaa kyseisille kehittäjille UWP:n käytöstä.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: developer.microsoft.com/en-us/windows/develop

Lisää aiheesta

Microsoft lupaa tsempata Windows 10:n pelitukea – modit ja v-syncin säätökin onnistuvat

Pelintekijä pelkää – Windowsista suljettu alusta?

Xbox-pomo joutui keskelle Quantum Break -Twitter-myrskyä