Epic: ”Paragon ei tule koskaan olemaan pay to win -peli”

04.03.2016 16:00 | Miikka Lehtonen | 1869

Epic Games on tuorein yrittäjä alati paisuvalla ja ruuhkaisemmalla MOBA-taistelukentällä. Firman Paragon-pelin valttina on se, että se on oikeasti kolmannesta persoonasta kuvattu toimintapeli, jossa taistellaan MOBAn hengessä muita pelaajia vastaan. Peliä on testailtu jo jonkin aikaa ja Epicin mukaan se siirtyy Early Access -vaiheeseen, eli koko kansan ihmeteltäväksi, 18. maaliskuuta.

Paragonin erikoisuutena on, että pelissä ei ole lainkaan varusteita, joilla parannella hahmoaan matsin aikana. Sen sijaan jokainen pelaaja kasaa itselleen parannuskorttien pakan ennen pelin alkua ja sitten matsin aikana sijoittelee resurssipisteitään korttien hankintaan. Kortteja on tietenkin hirveästi erilaisia ja niitä jaellaan palkintoina pelien pelaamisesta. Näin matsien välissäkin on progressiota, kun yritetään hankkia parempia ja tehokkaampia kortteja.

Nokkelat huomaavat, että tässä olisi potentiaalinen sudenkuoppa. Jos kortteja voisi ostaa oikealla rahalla, Visaa vinguttamalla voisi hankkia merkittävän edun pelkällä tuurilla kortteja hankkiviin pelaajiin verrattuna. Epic kuitenkin totesi yksiselitteisesti, että näin ei tule tapahtumaan: kortteja ei myydä oikealla rahalla. Eikä mitään muutakaan, millä on vaikutusta peliin. Kaikki sankarit tulevat olemaan ilmaisia, kortteja hankitaan puhtaasti pelaamalla ja rahalla saa ostaa vain kosmeettisia esineitä. DOTA 2 -malli siis.

Uutiset ovat erittäin tervetulleet ja nostavat heti kiinnostustani Paragonia kohtaan. Jos haluaa pelailla peliä jo maaliskuussa, voi ostaa 19.99 taalan hintaisen Founder’s Packin, joka oikeuttaa pelin pariin pääsemiseen jo nyt. Kun peli ilmestyy kesällä, se on oikeasti ilmainen kaikille. Jos on ollut mukana aiemmissa betatesteissä, saa kiitokseksi testailustaan Founder’s Packin kun ne julkaistaan maaliskuussa.

Lähde: Reddit