Uusimmat

Epic perusti Big Huge Gamesin raunioista uuden pelistudion

04.06.2012 11:00 Miikka Lehtonen

Kun 38 Studios viime viikolla romahti yleisen huonon johtamisensa ja velkataakkojensa alle, tarinan alle hukkui monta tragediaa. Eräs näistä oli Big Huge Gamesin loppu. Monta hyvää peliä tehtaillut tiimi oli 38 Studiosin omistuksessa ja kun isäntä veti itsensä jojoon, rengit seurasivat perässä. Mutta työttömyyttä ei kestänyt kauaa.

Big Huge Games sijaitsi epäonnekseen Marylandissa, jota ei niinkään tunneta yleisesti aktiivisesta pelikehitysskenestään, vaan aivan muista avuistaan. Jotain paikan yleisestä tasosta kertonee sen ja osavaltion pääkaupungin lempinimi: Bodymore, Murderland. No, eihän se totuus oikeasti ihan näin karu ole, sillä Firaxis, Zenimax Online ja Bethesda ovat kaikki Marylandin osavaltion asukkaita.

Eikä entisten Big Huge -miesten tarvinnutkaan kauan kärvistellä, sillä Zynga ja Bethesda tarjosivat jo töitä jokuselle heistä ja nyt studion raunioista on nousemassa kokonaan uusi kehitystiimi: Epic Baltimore. The Verge -viihdesaitti kertoo, että kyseessä on onnekkaiden yhteensattumien sarja. Epic oli miettinyt jotain tämän suuntaista kirjaimellisesti juuri sillä hetkellä, kun Big Huge Gamesin entinen studiopäällikkö otti heihin yhteyttä ja kyseli, kiinnostaisiko yhteistyö. Kiinnostihan se, ja niin alkoi operaatio Epic Baltimore.

Vielä ei tiedetä, kuinka suuri osa entisistä Big Huge -miekkosista päätyi Epicin leipiin, mutta Vergen mukaan aika kimpale kuitenkin.

”Me näemme asian näin: Baltimoressa on ollut iso myrsky, joten vedämme pelastusveneisiin vähän eloonjääneitä, kuten tekevät myös Zynga Eastin ja ZeniMax Onlinen mahtavat tyypit. Epic on tilanteessa, jossa voimme lähteä mukaan operaatioon ja se sopii myös sisäisiin arvoihimme, joten päätimme pistää tohinaksi”, kertoi Epicin presidentti Michael Capps.

The Verge kertoo, että Epic Baltimore ryhtyy kehittämään Kingdoms of Amalur -henkistä toimintaroolipeliä kokonaan uutena pelisarjana. Saitti vihjaa lisäksi, että osasyy operaatiolle löytyy viime viikolla päättyneestä Silicon Knightsin ja Epicin välisestä oikeusjutusta, jossa Silicon Knights ei suinkaan saanut yhtä taalaansa, vaan joutui maksamaan Epicille yli 4,5 miljoonan taalan vahingonkorvaukset. Kyllähän sillä jo studioita perustelee.

Lähde: The Verge

Lue myös

Huhu: poliittinen peli koitui Amalur-studioiden kohtaloksi?

E3Dome: Nintendo korkkasi E3:n pitkällä Wii U -presentaatiolla

Dota 2 on ilmaiseksi pelattava

Uusi Gears of War tulossa

Muropaketin uusimmat