Uusimmat

Epicin Mark Rein puhuu Gears of Warin tulevaisuudesta

27.11.2006 10:08 Miikka Lehtonen

Gears jyrää ennätyksiöäGears of War on yksi tämän vuoden parhaista peleistä, kuten monet ovat riemukseen huomanneet. Epicin suorasanainen ja puhelias Mark Rein on luonnollisesti samaa mieltä, mutta hänen visionsa ovat vielä huomattavasti suurempia. Riittääkö Epicille edes Gears-trilogia?

Epicin omille Gears of War -foorumeille aktiivisesti kirjoitteleva Rein on viime aikoina puhellut sarjan faneille omista tulevaisuuden visioistaan, jotka ovat kultaväritteisiä ja euforisen sumun himmentämiä.

”Onko Gears trilogia? Jos voimme jatkaa laadukkaiden pelien tekemistä ja fanit selvästi haluavat niitä, miksi lopettaisimme kolmeen?”, Rein pohti. ”Eiväthän Metal Gear Solid, Mario, Grand Theft Auto tai Final Fantasykaan lopettaneet kolmeen ja kaikki niistä tarjoavat yhä hintansa arvoista, kiehtovaa viihdettä.”

”Kuten monet teistäkin ovat huomauttaneet, meillä on vielä paljon opittavaa Sera-planeetan todellisista tapahtumista ja Delta-ryhmän jäsenten elämistä.”

Kovia puheita, mutta toisaalta voittajan on helppo hymyillä. Gears tulee olemaan kova sana vuoden peleistä puhuttaessa ja jatko-osa on jo käytännössä varma. Marion tai Final Fantasyn kaltaisten jättiläisten haastaminen tuntuu silti ennenaikaiselta. Hyppy parista tai kolmesta pelistä kahteentoista Gears-rällästykseen on melkoinen ja jää nähtäväksi, riittääkö sarjalla imua läheskään niin pitkään.

Gears moottorisahaa ennätyksiä

Gearsilla menee kieltämättä lujaa. Rapakon takaa kantautuneiden tietojen mukaan Gears of War on vuoden 2006 nopeiten myyty peli ja lisäksi kaikkien aikojen nopeiten liikkunut Xbox-peli. Kahden ensimmäisen viikon aikana on myyty yli miljoona kopiota pelistä, Xbox Live Gold -tilaajaluvut ovat kasvaneet yli 50% ja peli onnistui myös kampeamaan Halo 2:n pelatuimman Live-pelin valtaistuimelta.

Vaikka Reinin mielikuvitus liihottaa jo rahavuorten täyttämässä tulevaisuudessa, hän lupaa, ettei Gears of Waria ole vielä hylätty. Hänen mukaansa Gears-tiimi työskentelee lujaa tarjotakseen hienoja parannuksia peliin. ”Emme ole vielä valmiita paljastamaan yksityiskohtia, mutta vakuutan teille että homma on hoidossa.”

Muropaketin uusimmat