Episodipelejä tehtaileva Telltale Games erottaa 90 työntekijää

08.11.2017 22:12 | Muropaketin toimitus

Telltale Games -pelistudio on erottanut 90 työntekijää.

Episodimaisia lisenssipelejä tehtaileva Telltale Games on ilmoittanut tekevänsä yritysjärjestelyjä, joiden seurauksena 25 % yrityksen työvoimasta eli 90 henkilöä erotetaan.

Telltale kertoo, että ratkaisuun päädytiin, jotta pelitalo olisi kilpailukykyisempi juuri niillä pelimarkkinoilla joista se on tunnettu. Vaikka työvoiman pienentäminen tuo nopeita säästöjä, kertoo se myös siitä, ettei Telltalella ole asiat kunnossa.

”Peliteollisuus on kokenut valtavia muutoksia viime vuosina. Työympäristömme on muututtava yhtä lailla, ja siksi muokkaamme organisaatiotamme sellaiseksi, että voimme keskittyä tuottamaan entistä vähemmän mutta sitäkin laadukkaampia pelejä pienemmällä tiimillä”, lausui Telltale Gamesin toimitusjohtaja Pete Hawley tiedotteessa.

Telltalea onkin kritisoitu siitä, että pelistudio on tehtaillut liian paljon pelejä lyhyellä aikavälillä, aiheuttaen niiden tason laskua.

Telltalen mukaan uudet järjestelyt eivät vaikuta työn alla oleviin projekteihin, joten Minecraft: Story mode, Guardians of the Galaxy sekä The Walking Dead valmistuvat kaikki ajallaan.