UUSIMMAT

Erinomainen Memoir ’44 Online tarjoaa ilmaista Steam-strategiaa

13.10.2011 09:00 | Miikka Lehtonen

Memoir ’44 on suosikkipelejäni. Richard D. Borgin suunnittelema lautapeli tarjoaa mekaniikaltaan todella virtaviivaistettua, mutta samalla addiktiivista strategiaa. Pelin tietokoneversio, Memoir ’44 Online, on myös osoittautunut sangen mainioksi viritelmäksi. Ja nyt se on yllättäen Steam-peli.

Memoir ’44 Online ei tosiaan ole mikään uusi juttu, sillä pelin beta-versiota testattiin jo viime vuoden puolella ja innokkaasti testattiinkin. Aiemmin sodan pariin pääsi kuitenkin vain Days of Wonderin oman nettisivuston kautta, mikä eliminoi varmasti suuren osan potentiaalisista pelaajista puhtaan tietämättömyyden kautta.

Asiaan voi tulla muutos, sillä Memoir ’44 Online ilmestyi eilen aivan yllättäen Steamin ilmaispelien listalle. Ennen kuin kaikki innostuvat liikaa, kyse ei ole 100% ilmaisesta pelistä, vaan huvistaan pitää ennemmin tai myöhemmin maksaakin hieman. Sotaa kun käydään virtuaalikullan avulla.

Jokaisen skenaarion pelaaminen maksaa pari kultarahaa ja kun tilille alussa jaettavat 50 rahaa loppuvat, lisää saa euroja vastaan. Hinnat ovat kuitenkin halvat ja aidon Memoir ’44 -pelin ja sen lisäosien ostaminen kustantaisi lähemmäs 200 euroa, joten halvallahan tässäkin pääsee.

 

Alku on kuitenkin ilmainen ja peli erinomainen, joten koittamalla ei menetä mitään. Ainoa kauneusvirhe on se, että pelin login hoituu Steamin kautta, eikä mahdollista Days of Wonderin kautta rekisteröityä tiliä pysty käyttämään Steam-versiossa.

Memoir ’44 Online Steamissa

Lue myös

Pelattavaa flipperinisteille: uutta ja vanhaa pompottelua

PlayStation Network uuden hakkeri-iskun kohteena

Raketti pyllyyn ja niin lentää zombie: Dead Rising 2: Off the Record

Uusia skaboja: Voita F1 2011- ja Ace Combat -kamasetit, vielä ehdit myös Driverin ja NBA:n kilpailuihin!