UUSIMMAT

Erinomaista futismanagerointia mutta niinhän se oli viimekin vuonna: arvostelussa Football Manager 2015

02.01.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen meni taas futiskentille. Siellä oli jännää mutta tuttua:

Football Managerin ongelmana ei ole enää vuosiin ollut se, etteikö peli olisi tarpeeksi hyvä. Sitä se on. Nytkin. Se on älyttömän laadukas, kattava ja toimiva peli. Suurin kompastuskivi onkin kokonaisuuden hahmottaminen. Liikkuvia osia on niin hirvittävät määrät, että kun Manchester United ottaa turpaansa kiinalaiselta amatööriseuralta 6-0, niin nyyppä ei välttämättä osaa lähteä purkamaan ongelmaa mistään päästä. Ei välttämättä enemmänkään pelannut. Paperilla kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta tiimi vain pelaa päin persettä. Miksi?

Peli kyllä yrittää, sillä vaikka mitään varsinaista tutoriaalia ei löydykään, halutessaan ruudulle saa opastekylttejä yllin kyllin ja hommia voi delegoida apuvalmentajilleen mielin määrin. Tästä huolimatta pärjääminen vaatii varsinkin alussa muiden kehittämien taktiikoiden latailua ja oppaisiin tukeutumista, mikä ei nyt välttämättä toki ole hyvä juttu.

Mutta kolikon kääntöpuolella on todettava, että kun se valtava savotta on ohi ja pelin kanssa on päässyt sinuiksi, se on tyydyttävämpi pelikokemus kuin useimmat. Voi sitä fiilistä, kun Liverpoolin roskisdyykkarit on piesty paikallispelissä 4-0 ja pokaali saapuu kotiin, kun tietää, että kentällä tuulettaa porukka, jonka on itse raapinut kasaan pläräämällä läpi satoja sivuja tekstiä ja hikoilemalla taktiikkasäätöjen kanssa aamuyölle saakka.

Lue koko arvostelu: Football Manager 2015 (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Football Manager 2006 (360) 

Football Manager 2008 (PC, MAC) 

Football Manager 2013 (Mac, PC)

Sports Interactive ei istu vaihtoaitiossa