UUSIMMAT

ESL järjestää CS:GO-turnauksen naispelaajille

06.02.2015 14:08 | Jukka O. Kauppinen

eSports-liiga ESL järjestää yksinomaan naisille tarkoitetun Counter-Strike: Global Offensive –turnauksen, joka pelataan ESL One Katowice –tapahtumassa. Otteluun havitellaan maailman parhaimpia naispelaajia.

Naisturnauksella on vähemmän yllättäen sekä puolesta- että vastaanpuhujia. Joidenkin mielestä pelkästään naistiimien kutsuminen ja peluuttaminen on jopa outoa. Toisaalta muun muassa ruotsalaisen Bad Monkey Gaming –joukkueen ”Juliano” Kiran ynnää, että ”tämä on ainoa tapa saada lisää naisia eSportsiin.”

”Naisten peliskene kasvaa vain tällaisten turnausten kautta. Mielestäni sukupuolia ei pidä eristää, mutta nykyisellään se on ainoa tapa kasvattaa skeneä, muuten naiset eivät voi kilpailla tasavertaisesti.”

Aihetta käsitellään laajemmin MCV:n oheisessa artikkelissa.

Lue juttu: MCV; ESL’s $30,000 female CS:GO tournament draws fire from pros

Lisää aiheesta

CS-vedonlyöntihuijarit saivat ikibannit Valven turnauksiin 

Dreamhack rikkoi ennätyksiä – 500 000 katsoi Counter-Strike-finaalia 

LanTrek 2015 -verkkopelitapahtuma lanituttaa helmikuun lopussa 

Uusin eSports-tyhmyys: vain yksi lesbo naisjoukkueeseen, tai bännit kaikille! (päivitetty) 

Keskustelu

”Mielestäni sukupuolia ei pidä eristää, mutta nykyisellään se on ainoa tapa kasvattaa skeneä, muuten naiset eivät voi kilpailla tasavertaisesti.” Eli hän myöntää avoimesti et kundit vaan on parempia kuin naiset.

Ainut kilpapelaaminen mitä oon jaksanut kattoa, on ollut Tekkenit ja Street Fighterit. Nämä loput vaikuttaa lähinnä siltä, että joskain paskasta koitetaan vääntää jotain timanttia ja tehdä jotain hienoa. Blingblingiä löytyy, mutta kaikki tuntuu niin väkisinväännetyltä.

Sen sijaan vanha kunnon Tekken-turnaus striimattuna jostain koulun liikuntasalista, kyllä kelpaa katella. Siinä on sitä asennetta ja meininkiä mukana. Eikä mitään vilkkuvia valoja ja ylihypettäviä juontajia, kun joku kynäniska vääntää lavalla ceeässää tai jotain starcraftia.

Hearthstone voisi olla myös ihan kivaa viihdettä kilpapelaamisessa, ei ole tullut katsottua tosin.

@2 Eihän siinä mistään tasa-arvosta puhuttu. Lause, ”naiset eivät voi kilpailla tasavertaisesti”, on ehkä vähän huonosti ilmaistu, mutta käytännössä se tarkoittaa vain, että naiset eivät pärjää kilpapelaamisessa, koska pelaaminen ei ole heidän keskuudessaan tarpeeksi suosittua.

Turnauksella ei siis ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa vaan se on ESL:n yritys ajaa omaa etuaan kasvattamalla e-sport-skeneä.

mietin edelleen mihin tuo tasa-arvoisuus argumentti perustuu, fyysinen suorituskyky kun ei merkkaa mitään intternet peleissä.

Muropaketin uusimmat