Uusimmat

eSports-turnausten tulokset – Assembly 2014

06.08.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Eric Hartin oli mukana Assembly 2014 –tapahtumassa ja mätki itsekin menemään kilpapeliturnauksissa. Kuinkas siellä sitten kävikään ja mitkä olivat ylipäätään turnausten tunnelmat ja tulokset?

CS:GO:ssa pelattiin turnaus, jonka jännittävä finaali näytettiin YLE:n TV2:llakin ja jota tiirasi 72 000 katsojaa. Vanhoista ENCE-pelaajista koostettu ENCORE jyräsi itsensä läpi muun muassa Euroopassa kovana pidetyn Nostalgien. Loppusuoralla odotti tanskalainen myRevenge e.V.

Mylvintää kuului huolimatta siitä, missä kohtaa hallia Assemblyillä oli, mutta valitettavasti kotikenttäetu ei riittänyt. Silti, toinen sija ja erittäin viihdyttävät finaalit ovat jo itsessään hatunnoston arvoinen suoritus, varsinkin kun CS:GO ei ole allekirjoittaneen pääosaamisaluetta.

Logitechin Dota 2 -turnauksen vei Veni Vidi Vici, joka jyräsi vastapuolen suhteellisen vakuuttavalla tavalla.

Suurin osa muista turnauksista oli IeSF:n Suomen karsintoja, joissa ei ulkomaalaisia näkynyt. Tekken Tag Tournament 2:n turnauksesta muodostui jännittävä porilaisparivaljakon Killerdollin ja Tofman puuttuessa. Tämä teki kahdeksan parhaasta jo poikkeuksellisen: siellä ei ollut tavan mukaan yhtäkään porilaista. Voitto meni tällä kertaa poikkeuksellisesti Turun Touchille, joka matkustaa Azerbaidzanin Bakuun suvereenilla suorituksellaan.

Lue koko artikkeli: Assembly Summer 2014 oli Suomen tähän astisen eSportsin huipentuma

Lisää aiheesta

Assembly 2014 –tulokset: Smash vei voiton mustalla ja valkealla

Assembly 2014: Counter-Strike-finaali Yle Areenassa 

Assemblyn gamedev-kisan kilpailijat esiteltiin – mukana 16 peliä 

Maanantaikomediaa: lapsiavaltuutettu ja Vauvafoorumilaiset kauhistuivat Ylen väkivaltapeliohjelmasta 

Yle, eSports, lapsilta kielletyt ohjelmat ja yhteiskunnallinen moraalipaniikki