UUSIMMAT

Estottomasta digirosvosta tuli kyberkorttelipoliisi – Watch Dogs –ensikoskettelu jatkuu

09.05.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK ja kyberkännykkä, Aiden Pearce ja hiekkalaatikko. Näillä mennään:

Ja pelialuettahan riittää. Monista kuvista ja videoista tuttu kaupungin ydinkeskusta on vain pienen pieni osa kokonaisaluetta, joka vaikutti raapaistuna hyvinkin GTA V:een verrattavalta valtavalta maailmalta. Kaupunkialue, esikaupunkeja, tehdasalueita, slummeja, maaseutua, merenrantaa, metsiä, kaikkea löytyy ja kaikkialle voi mennä. Chicagon maineikas kaupunkijuna puksuttaa omaan tahtiinsa ja pelaaja voi matkata sen kyydissä. Sisällä tai ulkona. Tieverkosto levittäytyy kymmenien kilometrien matkalle joka suuntaan, ja niinpä mietimmekin: mitä kaikkea sieltä sivummasta mahtaakaan löytyä?

Luultavasti vaikka mitä, sillä tuskinpa päähenkilöllemme on tuupattu kykypuuhun turhaan vaikkapa neliveto- ja maastoautojen hallintakykyä. Kulkuneuvojakin on päälle 75 erilaista perustyyppiä, aina moottoripyöristä muskeliautoihin, nelivetoihin, limoihin, kilpa-autoihin sun muihin saakka. Kaikilla on ”oma, uskottava ajofysiikkansa”, joskin tällä kohtaa on ihan sallittua vähän yskiä nyrkkiin. Kyllä autoissa on selvät eronsa, mutta realismi on vähän etäinen käsite. Pakollinen GTA V –vertaus: samanlaista porhaltamista se on. Autotkin voi pölliä samalla tavalla. Pelaaja voikin suunnata leppoisin etäisille sivupoluille päätarinasta hakkerismin pänniessä. Mikä ihanampaa kuin kiitää urheiluautolla moottoritietä, ohitellen turvenuijia auringon painuessa hiljalleen horisontin alle. Valot päälle ja nautitaan yöstä.

Kyllä tässä hiekkalaatikossa pelmaa mielellään!

Lue koko artikkeli: Watch Dogs –ensikosketus: kuin Chicagossa konsanaan [osa 2]

 
Lisää aiheesta              

Watch Dogs –ensikosketus: digitaalinen hiekkalaatikko [osa 1]

Aiden Pearce käyttää taitavasti hyväkseen osaamistaan, jonka avulla hän voi uida digitaalisten verkkojen uumenissa ja vaikuttaa ympäristöönsä. Hän voi lukea ihmisten digitaalisen jalanjäljen ja tarkkailla muita. Kuka tuo on? Ammatti? Tulot? Rikosrekisteri? Aiden voi kuunnella lähiympäristön ihmisten puheluita ja jäljittää soittajia.

Watch Dogs –haastattelu – hakkeriräiskintää tulevaisuuden Chicagossa 

”Pelin idea tuli nykypäivän teknologiasta ja siitä kuinka käytämme puhelinta jokapäiväisessä elämässämme. Ei pelkästään puhumiseen ja netissä surffailuun, vaan asioihin, joita on ympärillämme. Ympäristömme ovat kaupunkeja, joissa on valtavasti teknologiaa. Siitä syntyi idea antaa pelaajalle kaikki valta hallita ympärillä olevaa teknologiaa. Ryhdyimme tutkimaan hakkeroimista ja kuinka teknologiaa voidaan käyttää hyväksi.”

Muropaketin uusimmat