Uusimmat

Euro-PS3 heikommin PlayStation 2 -yhteensopiva kuin muut

23.02.2007 13:58 Miikka Lehtonen

Älkää myykö vielä vanhoja Pleikkareitanne. Eurooppaan tuleva PlayStation 3 -versio perustuu uusittuun rautaan, joka sattuu olemaan heikommin yhteensopiva vanhojen PlayStation 2 -pelien kanssa kuin aiemmat.

Eurooppaan saapuva PlayStation 3 ottaa melkoisesti hittiä PS2-yhteensopivuuteensa, sillä Sony ei pidä sitä enää korkeana prioriteettina.

”Sen sijaan että keskittyisimme PlayStation 2 -yhteensopivuuteen, firmamme resurssit tulevat jatkossa keskittymään aiempaa enemmän uusien PlayStation 3 -pelien ja viihdemuotojen kehittämiseen”, kertoi Sonyn eurojaoksen presidentti David Reeves.

Reuters ehti haastattelemaan Sonyn edustajaa, joka latasi faktat tiskiin. ”Taaksepäinyhteensopivuus ei tule olemaan yhtä hyvä kuin Yhdysvaltojen tai Japanin malleilla”, kuului kommentti.

Sonyn omassa lehdistötiedotteessa sanotaan konsolin olevan ”yhteensopiva suuren PlayStation 1 -pelimäärän ja rajoittuneen määrän PS2-pelejä kanssa.”

Syynä uudelle raudalle on luonnollisesti raha. Uuden konetyypin kehutaan ”vaikuttavan positiivisesti PlayStation 3:n pitkäaikaiseen hintaprofiiliin”, mikä tuskin lohduttaa ketään muita kuin Sonyn kirjanpitäjiä. Käytännössä uusi rautatyyppi ei sisällä PlayStation 2 -rautaemulaatiovermeitä, vaan homma hoidetaan Xbox 360:n tapaan softapohjaisesti.

Ensi alkuunhan PS3:ssa oli käytännössä myös sisäänrakennettu PlayStation 2, minkä ansiosta PS2-pelien pelaaminen sujui pääosin ongelmitta yhdellä ja samalla laitteella. Jää kuitenkin nähtäväksi miten Sony hoitaa softapohjaisen emulaation toteutuksen. Esimerkiksi Xbox 360 lataa automaattisesti verkosta emulaatiopäivityksen kun laitteeseen lyödään Xbox-peli, mutta PlayStation 3:n verkko-ominaisuudet eivät toistaiseksi tue automaattipäivityksiä.

Lista euroversion kanssa yhteensopivista peleistä julkaistaan konsolin kanssa maaliskuun 23. päivänä, jolloin näemme, miten suuresta muutoksesta on kyse. Ei kannata kuitenkaan vielä myydä vanhoja Pleikkareita.