UUSIMMAT

EverQuestin tekijän uuden morpin joukkorahoitus epäonnistui, rahat lopussa

17.04.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Muun muassa EverQuest- ja Vanguard-morpit luonut Brad McQuaid on vaikeuksissa. Herra yritti kerätä uutta morppiaan varten 800 000 taalan joukkorahoitusta, mutta rahat jäivät saamatta. Sittemmin herra sai kasaan muita reittejä pitkin 160 000 taalaa pelin kehittämiseen, mutta pussi on jo nyt tyhjä.

McQuaid kertoo, että yhtiö on saanut tähän mennessä kasaan vakuuttavan prototyypin ja bisnessuunnitelman, joiden kanssa he ovat kiertäneet rahoittajien luona. Mutta nyt lompsa ammottaa tyhjyyttään ja Visionary Realms -yhtiön on pakko painaa morpin kehitys minimiliekille siihen saakka, että pelin kehitykseen saadaan oikeasti rahaa.

”Meillä ei ole varaa maksaa kehittäjille, joten heidän on voitava tehdä hommia joista he saavat rahaa laskujensa maksamiseen”, McQuaid toteaa.

Morpin kehitystyö jatkuu vasta kun – tai jos – yhtiö saa taakseen kunnon sijoittajia. Joukkorahoituksen voimin morppia ei kuitenkaan synny, kaksinkertaisesta yrityksestä huolimatta. Tilanne onkin kiintoisa siksikin, että pitkällä tähtäimellä katsottaessa edes se 800 000 taalaa ei olisi luultavasti riittänyt täysimittaisen pelin kehittämiseen. Yhä useampi pelitalo käyttääkin Kickstarter-rahoituksen pelin viemiseen ”omarahoitteisesti” riittävän pitkälle, että sen julkaisusta voidaan neuvotella perinteisemmän julkaisijan kanssa.

Lisätietoja: Pantheon’s Financial Situation

Lisää aiheesta

EverQuestin tekijän uudessa morpissa ei grindata 

Fanipelistä ei tullut oikeaa peliä, ei edes Kickstarterin kautta 

XCOM-taktikointia fantasiaolennoilla: XCOM-pelien isän keräys tarvitsee tukeasi