Uusimmat

Eye of the Beholder 4 suorastaan kerjää cease & desistiä

29.02.2016 15:31 Jukka O. Kauppinen

On aivan hiton hienoa, että pelaajilla ja fanikansalla riittää intoa ja energiaa vanhojen pelien parissa. Joskus niinkin paljon, että he yrittävät luoda vanhoja, nykyään kuolleita pelisarjoja uudelleen. Harmi vain, että joskus käsitykset tekijäokeuksista ovat aika pahasti hukassa, mikä saattaa tuottaa ikävän yllätyksen esimerkiksi Eye of the Beholder 4 -roolipelin tekijöille.

Eye of the Beholderit olivat SSI:n 1990, 1991 ja 1993 julkaisemia Advanced Dungeons & Dragons -roolipelejä. Kaksi ensimmäistä syntyivät rakastetun Westwood Studiosin käsissä, mutta kolmannessa asialla oli SSI:n oma tiimi, jonka näkemys  ei kuitenkaan saanut läheskään yhtä suotuisaa vastaanottoa.

Niinpä fanitiimin näkemys pelisarjan paluusta juurilleen onkin tavallaan tervetullut. Otetaan parhaat palat Beholdereista, tehdään vähän paremmat grafiikat ja uusi käyttöliittymä, niin johan potkii. Ainakin siihen saakka kunnes pelisarjan oikeuksien nykyinen omistaja äkkää mitä on tekeillä, ja lyö kavereita lakivasaralla.

Tiimi kun tekee Beholderiaan tällä hetkellä ihan fanittamisen innolla, mutta tähtäimessä on myös mahdollinen joukkorahoituskampanja. Viimeistään silloin kannattaisi vähintään vaihtaa projektin nimiä ja kehua, että ”Beholder’s Eye is inspired by Eye of the Beholder series ” tai jotain muuta sellaista.

Kiva projekti silti, toivon heille kaikkea hyvää. Etenkin tekijäoikeusjärkeä ennen rahankeräyksen aloittamista.

Vastaavasta beholderdungeonmasteroinnista käy esimerkiksi oikein hyvin kotimainen Legend of Grimrock, joka ratsasti onnistuneesti legendaaristen luolaramppausten harteilla mutta teki samalla rohkeasti ihan omaa juttuaan. Hittihän siitä tuli!

Lisätietoja: http://eyeofthebeholder4.com/

EyeoftheBeholder4_fanit_fanipelit_uut201602_1

EyeoftheBeholder4_fanit_fanipelit_uut201602_2

Lisää aiheesta

Ei näin: pelin intro maksoi kymmenkertaisesti koko budjetin ja se oli vasta alkua

Legend of Grimrock (PC)

Legend of Grimrock II (PC)

Miekkaa ja magiaa alamaailmassa

Räppää mukana: balladi Dungeon Masterista

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat