Fable elää yhä — Kickstarterin kautta rahoitettavana korttipelinä

31.05.2016 11:00 | Miikka Lehtonen

Kun Lionhead Studios suljettiin, se oli monelle ikävä paikka. Toki myös monille sarjan faneille, jotka ehkä odottivat tulevia Fable-pelejä, mutta erityisesti myös niille kehittäjille, joiden työpaikka meni alta. Osa on nyt ottanut tilaisuudesta vaarin.

Kun Lionhead Studios suljettiin, firman ilmaispelattava Fable-peli ei ollut suinkaan se ainoa työn alla ollut peli. Kehitteillä oli myös suljettujen ovien takana kehitetty Fable-korttipeli, jonka tarina elää yhä. Pino entisiä Lionhead-heeboja on nimittäin lyönyt pystyyn uuden studion, Flaming Fowl Studiosin, joka jatkaa pelin kehitystä. Kickstarter-rahoilla, tietenkin.

Kovin Hearthstone-henkiseksi kehitettyä peliä oli työstetty Lionheadin sulkeutuessa jo puolentoista vuoden ajan ja nyt kehitys jatkuu siis indie-pohjalta. IGN-pelisaitilla on asiasta paljon enemmänkin kerrottavaa, sillä he ovat nähneet pelin kehitysversion. Kickstarter-keräys alkaa tänään ja tavoitteena on 250 000 punnan potti. Jos rahaa tulee, peli siirtyy betaan jo heti Kickstarter-keräyksen suljettua ja ilmestyy loppuvuodesta 2017.

Lähde: IGN