Facebook tavoittelee seuraavaksi hardcorepelaajien suosiota

05.02.2013 16:00 | Juho Anttila

Sosiaaliset pelit ovat monen hardcorepelaajan mielissä kirosana. Toisaalta erityisesti Facebookissa julkaistut pelit ovat omalla tavallaan lisänneet pelaamisen hyväksyttävyyttä myös suuren yleisön silmissä. Facebook-pelaaminen on kuitenkin vähentynyt viime aikoina pelaajien siirtyessä mobiililaitteiden pariin. Tästä syystä Facebook suuntaakin seuraavaksi yllättävän kohderyhmän pariin.

Seuraavan 12 kuukauden aikana Facebookissa tullaan julkaisemaan ainakin kymmenen peliä, jotka on suunnattu kasuaaliyleisön sijaan vakavammille pelaajille. Facebookin peliosastoa edustavan Sean Ryanin mukaan seuraavan puolen vuoden aikana tullaan näkemään rutkasti pelikokemuksia, jotka määrittelevät Facebook-pelaamisen kokonaan uusiksi.

Luvassa on niin räiskintää, morppeja kuin strategiaakin. Nähtäväksi jää, kuinka tasokkaita pelejä hardcorepelaajille kyetään tarjoamaan ja miten pelit löytävät yleisönsä. Facebookin on kuitenkin syytäkin hakea uutta pelaavaa yleisöä, sillä Facebookissa pelaavien määrä putosi viime vuonna 20 prosenttia.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Facebook pisti stopin Zyngan erityiskohtelulle

Facebook pörssiin, Zynga syöksyi

Zynga teki 15 prosenttia Facebookin myynnistä

Keskustelu

Mitään facebookin peliä en ole pelannut ja tuskin tulen pelaamaankaan. Mielummin pelaan ihan kunnon pelejä ku jotain flash-kikkareita.

”Hardcorea” eli yhtä casuaaleja pelejä kuin MW3 ynnä muut black ops-pottumuusit.

No Dragon Age: Legendsillä oli parhaimmillaan 100 000 fania eli pelaajaa, mikä ei ollut riittävästi. Sitä kai voi pitää hardcorepelaajille tarkoitettuna pelinä.

reps, joopajoo, ainahan sitä saa yrittää… :DD Tosiasia on kuitenkin se että nuokin pelit on jotain farmville tasoa perinteisellä fb pelien rahastuksella (maksa tai odota pari tuntia).

Aah, siis että FBssä julkaistaan. No mutta eihän siinä ole kyse mistään muusta kuin siitä, että: ”Pelikehittäjät ovat kiinnostuneita julkaisemaan myös hardcore -yleisölle pelejä Facebookissa”.

Kuka tahansa pääsee varmasti julkaisemaan, kunhan tarpeeksi hyvän sopimuksen tarjoaa FBlle…

Tilanne on nyt uutisessa päälaellaan. :)

En tahdo ymmärtää mistä on kyse. Mistä lähtien Facebook on ollut pelikehittäjä?

Muropaketin uusimmat