Fallout 3 aiheutti terrorihälytyksen

02.06.2008 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Länsimaita vihaavat radikaalimuslimit löysivät hyvää kuvamateriaalia ydintuhon jälkeisesti Washingtonista, Yhdysvaltain pääkaupungista, ja hyödynsivät sitä propagandamateriaaleissaan. Järjestöt usuttivat jihadisteja iskemään länsimaita vastaan biologisilla, kemiallisilla sekä ydinaseilla ja keksivät käyttää yllykkeenään muun muassa Fallout 3 -pelin mainoskuvia. Ja soppa oli valmis: läntiset tarkkailijat sekosivat kauhusta ja FBI repi pelihousunsa.

Kauhua aiheuttanut kuva. Fallout 3 sijoittuu ydintuhon jälkeiseen maailmaan.

Mitä tarkkailuryhmät sitten lienevätkään miettineet – tekeekö kuva tuhoutuneesta kaupungista propagandan uskottavammaksi ja pelottavammaksi? Vaikka jihadistit olisivat tehneet kuvan itse, niin siitä on vielä pitkä matka varsinaisten joukkotuhoaseiden luomiseen. Mutta netistä ladattu yhdysvaltalaisen pelitalon luoman pelin promokuvan käyttäminen, se menee jo huvittavan puolelle, ainakin jos huumorintaju ymmärtää myös sitä mustempaa puolta.

Lisätietoja: Al-Qaeda urges use of WMDAl Qaeda Intent on WMD Attack Against Americans Extremists use Fallout 3 artwork to threaten west

Pelin kotisivu: http://fallout.bethsoft.com/

Lisää aiheesta

Bethesda osti Falloutin oikeudet

Bethesda rauhoittelee Fallout 3 -odottajia, tarjolla ennätysmäärä loppuratkaisuja

Fallout 3 – maailman ensimmäinen vauvasimulaattori

Fallout 3 löytyy Ubisoftin syyssäkistä

Fallout 3 saapuu kaikille alustoille yhtaikaa

Fallout-verkkopeli tekeillä

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: Iron Man, Haze, Universe at War ja muuta mukavaa

Muskelimimmistä Red Alert 3:n neuvostokommando

Pelivillityksiä Pariisin sydämestä

Suunnittele, rakenna ja tuhoa SimCityjä

Keskustelu

Kyllä osasta edomen lukijoista/kommentoijista on tullut 7 päivää tasoa.

kyllä edomesta on tullut pelimaailman 7 päivää, jutut on sitä tasoa.

En ymmärrä tätä kauheaa valitusta ”eDome on myöhässä uutistensa kanssa!!!”

Jos olette ne jo aikaisemmin lukeneet jostain muualta, mitä helvetin merkitystä sillä on jos eDome kertoo ne myöhemmin? Olette jo kuulleet, AJOISSA, ettekä ole menettäneet mitään.

Vitun typerä ihmisiä, oikeasti.

Ja nyt loppuun jonkun täytyy postata vielä ”paska” ja sitten asia on käsitelty.

”mietin vain että miten tälläinen juttu on päässyt menemään edomen epäilemättä todella tarkan tutkan ohi :)”

Yksinkertaisesti siten, että olin viikon ulkomailla ja tämäntyyppiset aiheet ovat enimmin minun käsialaani. Muu toimitus ja avustajat tekivät hyvää duunia reissun aikana, mutta kullakin on hieman erilainen katsantokanta asioihin, erilaiset lähteet ja vaihtelevat työajat. Kun vielä muistetaan että ei tämä tosiaan 24/7-palkattua duunia ole kellekään eikä kaikkia maailman asioita edes mahtuisi uutisoimaan, niin se vain näemmä meni ohi silmien.
Itselläni sen sijaan kotimaahan palattuani ja uutisen bongattuani uutiskynnys ylittyi välittömästi tyyliin ”reps! tämä on hauska! onko tästä jo uutista? ei? pitääpä tehdä!”

Ehkä osasyy on myös siinä, että reissulla katselin myös itse Fallout 3 -peliä, joten aihe oli ehkä muita kotimaisia uutisoijia lähempänä, kun olin jo itse ehtinyt nähdä tuonkin kyseisen kuvan maisemat liikkuvassa muodossa :)

Kylläpäs täällä kiehuu porukkaa :D

Kunhan vain totesin että tämä on jo viikon vanha juttu, kai siinä nyt ehtii se pro-life epä-nörttikin löytää uutisen jostain muualta. Eikä se mitenkään haittaa että uutisoidaan vanhoja juttuja, mietin vain että miten tälläinen juttu on päässyt menemään edomen epäilemättä todella tarkan tutkan ohi :)

Rauhassa lapset, se on vaan internetti.

eipä taida semmosta instanssia olla joka maksaisi tarpeeksi 24/7 toimittajille. kai sitä sitten kunnon kuukausipalkoilla voisi armeija jotain nolife-porukkaa päivittää sivuja vaikka perjantai-iltana kello kymmenen. tai ehkä nämä valittajat haluavat itse liittyä eDomen riveihin ja kirjoitella uutisia niistä foorumilähteistä sekunnin viiveellä. varmaan löytyy osoitteet jostain täältä sivulta, johon voitte lähettää työhakemuksenne. jos aikaa riittää valittamiseen, riittää sitä varmaan uutistenkin väsäämiseen.

nulikat hirteen, nytpä osuit asian ytimeen! En minä ainakaan näe mitään järkeä siinä että kun uutinen on jollakin sivulla sanottu, niin sitä ei saisi enää missään muualla julkaista kun ”se on jo wanha”. Kuten muutama jo ehti sanoa, monilla meistä on muutakin elämää kuin koluta kaikki mahdolliset foorumit etsien KAIKKEN TUOREINTA uutista, jotta pääsee ulisemaan toisaalle vanhoista uutisista.

Joo ja siihen raikkaaseen ilmaan kannattaa pitää hyvä etäisyys, ettei iske äkillinen hapenmyrkytystila ja tajuttomuus. Puhumattakaan niistä useista askelista, joita joutuu suorittamaan mennessä ulospäin, jolloin tulee yhtäkkiä tarve puuskuttaa jopa normaalia enemmän ja hikoilukin kasvaa kolmanteen potenssiin normaalista.
Kummaa vinkumista….

@12.
Aivan oikea linja. Edome on minullekin pääasiallinen uutis/viihdelähde pelimaailman tapahtumiin, joten antaa tulla vain uutta ja vanhaa, jutut on mukava lukea omalla kielellä oikeiden toimittajien editoimina tai jopa kirjoittamina.

Muistakaas nytten ääliöt että ei tällä sivulla ole pakko olla. Kaikki eivät olleet varmastikkaan tietoisia tästä kuten minä ja oli hyvä että tieto tuli ilmi täälläkin. Jos haluatte olla ajan hermolla, siitä vaan. Mutta jos haluatte ilmaista tyytymättömyyttänne muilla sivuilla niin haistakaa pitkä paska. Kuten sanoin valitkaa sivunne itse, mutta älkää kommentoiko muita sivuja jos ne eivät miellytä. Olen suoraan sanottuna aivan saatanan kyllästynyt noihin ruikuttajiin joilla ei ole parempaa tekemistä. Menkää ulos valittamaan, mutta varokaa, siellähän voi saada liikuntaa.

Ja näin Fallout 3 sai ilmaista mainosta, kiitos jihadistit! :D

Ja amerikkalaiset on ihan nynnyjä ;) Niillä on ollut vain sisällissota, wwII (kuten muillakin) ja muutama ”vapautusoperaatio”. Pistetään niille kuvia Tokion napalmipommituksesta, se se on real deal. By the US.

3, 5, 6: Tuo on todella wanha juttu tuo wanhan huutaminen ;) Taapero-osastoa sanon minä.

Minua tämä juttu huvitti suuresti :D Olin kyllä bongannut sen uutissyötteen kautta hieman aikaisemmin, mutta täällä oli enemmän kuvia ;) Jotenkin outoa, että jos amerikkalainen tekee kuvan jossa oma pääkaupunki on pashana, ei ole mitenkään kohuttavaa. Mutta kun se pistetään ns. oikeaan kontekstiin eli yhdistetään se oikeaan sotaan on reaktio aivan toinen.

Yhden wanha on toisen uusi.
eDomen linja on, ettei uutisen tuoreus tai mielenkiintoisuus riipu siitä onko se mainittu aikaisemmin jossain muualla. Niinpä mikä tahansa aihe voidaan nostaa esille koska tahansa, jos siitä ei ole ollut aikaisemmin juttua.

Kyllä tuo yksinkertaistettujen roolipelien ääriliike Bethsoft on jo melkoisen pommin räjäyttänyt Falloutin vieressä. Vielä teitä muita naurattaa, mutta katsokaa vaan kun vuorossa on oma suosikkipelisarjanne. :P

Eipä täälläkään oo niitä kaikkia muita foorumeja luettu, joten uusi uutinen mulle…sitä kun on tuota muutakin elämää, kuin koluta foorumeja…

Onhan se yhtä helwettiä varmasti joillekkin jos ovat uutisen jostain muualta lukeneet aikaisemmin…eli mitäs hemmettiä se nyt haittaa tuleeko tälläinen uutinen vaikka viikon ”myöhässä”…ja jos haittaa, niin kannattaa tietenkin pysyä siellä ajantasaisilla foorumeilla…ihme itkijöitä…

Joo, eipä täälläkään ollut tietoa uutisesta. Kun on vähän muutakin tekemistä kuin pyöriä foorumeilla, esimerkiksi piilottaa salamia :D

Näytä kaikki kommentit

en ollut itsekään lukenut. Painukaa niille foorumeillenne pätemääb missä voitte olla ihan koko ajan ajantasalla. Moi.

7.

Niinpäniin. Ehkä se ei sua haittaa että uutiset tulevat kivalla viiveellä, mutta monia muita kyllä.

En seuraa foorumeita tai juurikaan muita pelisaitteja, joten en pistä yhtään pahakseni vaikka joku uutinen ei olisikaan täysin tuore. Te vinkujat voitte pysyä foorumeillanne.

Heh, hyvä yritys. Mutta ennemminkin ne jotka eivät lue mitään muuta kuin edomea, eli ilmeisesti sinä. Eihän siinä mitään, kuhan vain kommentoin että edome on ns. late for the party, ihan sama miten vähän sä luet mitään muita juttuja. *thumb*

@3

Eli me, jotka ei lueta joka ikistä fanboy foorumia, ei saatais tietää mistään, koska joku on sen joskus jostain lukenut? Mahtavaa logiikkaa indeed.

Harmi että tämä uutinen on about viikon vanha jo, ja käsitelty ihan loppuun asti joka hiton foorumilla. *clap* *clap*, eDome taas ajan hermolla :)

Muropaketin uusimmat