Fallout mukaan Puolan politiikkaan!

08.09.2011 20:00 | Tero Lehtiniemi

Jos pelit ja politiikka sotketaan joskus yhteen, on syypäänä todennäköisesti todellisuudesta vieraaantunut kukkahattutäti, jonka on rockmusiikin ja television syyllistämisen vaikeutumisen jälkeen löydettävä uusi syntipukki maailman pahuudella ja ns. Nuorison ongelmille. Niinpä onkin hauskaa nähdä pelien hyödyntämistä politiikassa myös kekseliäällä tavalla, tällä kertaa Puolasta.

Vaikka yleensä puolalaiset poliittiset avaukset luovat vaikutelmaa lähinnä pimeällä keskiajalla elävästä kansasta, maassa asuu selkeästi myös ajan tasalla olevia ihmisiä. Lähinnä taide-elokuvalta kuulostavasta nimestään huolimatta Poland Comes First on keskustaoikeistolainen puolue, joka on valjastanut uuteen vaalivideoonsa Fallout 1:n alkuvideon. Vaikka pienimuotoista teknistä muokkausta onkin harrastettu, on kahden videon yhtäläisyys melko selvästi havaittavissa.

Bethesdan lakiasianosastolla ilmeisesti herättiin ja video on kaikessa hiljaisuudessa poistunut Youtubesta. Koska mikään kerran nettiin laitettu ei enää katoa mihinkään, on melko varmaa että video vielä ilmaantuu jostain. Sitä odotellessa eroa tai enemmänkin sen puutetta voi ihastella näistä kuvista.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Voita matka Jordaniaan – osallistu Uncharted: Aarteenmetsästäjä -kilpailuun

Fotaroi ja voita järjettömän hieno kahdeksankiloinen Space Marine Chainsword!

Resistance 3 ja Insomniac Games – ”Pyrimme luomaan epätoivoisen selviytymistaistelun”

Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat