Fallout Shelter -kloonin tekijät torjuvat väitteet tekijänoikeuksien rikkomisesta

03.07.2018 08:04 | Muropaketin toimitus

Fallout Shelterin julkaissut Bethesda Softworks on haastanut Westworld-pelin luojat käräjille väitetyn tekijänsuojarikkomuksen vuoksi. Nyt nämä väitteet on torjuttu, ja asia selvitettäneen oikeudessa.

Aiemmin kerroimme, kuinka Fallout Shelterin julkaissut Bethesda Softworks on haastanut sekä Westworld-pelin ja Fallout Shelterin kehittäneen Behaviour Interactiven ja Westworldin julkaisseen Warner Brosin oikeuteen.

Bethesdan mukaan Behaviour Interactive olisi kierrättänyt mobiilipeli Westworldiin samaista koodia, jota se käytti myös Fallout Shelterissä, sillä Westworld on jopa bugeja myöten Fallout Shelterin klooni. Bethesda Softworks vaatii Westworld-pelin jakelun lopettamisen lisäksi vahingonkorvauksia Warner Brosilta.

Warner Brosilla on asiasta erilainen näkemys, sillä sen mukaan Bethesdan vaatimukset ovat kohtuuttomia, eikä niillä ole minkäänlaista pohjaa. WB on ilmoittanut, ettei se ole pyytänyt Behaviouria käyttämään Fallout Shelterin koodia, jota Behaviour ei alkujaankaan ole kierrättänyt.

Warner Bros jatkaa kertomalla Behaviour Interactiven vakuuttaneen, ettei Bethesdan väitöksillä ole perää.

Muropaketti jää seuraamaan tämän erikoisen tilanteen kehittymistä. Fallout Shelteriä pelanneet voivat tarkistaa Westworldin pelitrailerista, näyttääkö HBO:n menestyssarjaan perustuva peli lainkaan tutulta.

Muropaketin uusimmat