Fanipelistä ei tullut oikeaa peliä, ei edes Kickstarterin kautta

15.04.2014 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Kuumimman Kickstarter-huuman keskellä, kesällä 2012, kaikki tuntui mahdolliselta. Moni joukkorahoitettu peli keräsi miljoonien taalojen potteja, ja moni ensikertalainen arveli, ettei nyt videopelin tekeminen oikeastaan ole mitenkään vaikeaa. Kerätään ensin rahat ja tehdään sitten vain peli.

Mutta Jay Pavlinan projekti Super Action Squad –pelin tekemisestä olikin oikeasti vaikeaa työtä. Peli ei koskaan valmistunut, ja Pavlina on todennut ettei hänen olisi pitänyt koskaan edes tehdä Kickstarteria. Vaikka jamppa olikin tehnyt aiemmin kivan fanipelin, niin kehitystiimin pyörittäminen ja oikean pelin tekeminen olikin niin paljon vaikeampaa, että kaveri on nyttemmin luopunut projektista.

Ja tässä mennäänkin Kickstarterin perimmäisten kysymysten äärellä. Kun edes kokeneet pelikehittäjät eivät aina saa tehtyä viiden tähden joukkorahoituspeliä, niin mitenkäs sitten ensikertalainen harrastelija? Eikä Kickstarter ole sijoitus, josta voisi saada rahojaan takaisin, vaan isolla riskillä annettu lahja.

Lisätietoja: Super Action Squad is Being Put on Hold

Lisää aiheesta

Kaaos palaa – XCOMin isä tekee kasarihittinsä uudelleen 

Miten Warmachine-pelillä nykyään menee? Hyvin, kiitos! Video sen todistaa! 

Saatana vainoaa Raamattu-pelin tekijöitä 

Tältä näyttää yhteisörahoitussensaatio Star Citizenin taistelu – katso video