Fanipojat, hommatkaa elämä

13.11.2008 13:05 Jukka O. Kauppinen

G4TV:n Adam Sessler ihmettelee samoja asioita kuin mekin täällä eDomen toimituksessa. Mikä tekee joistakuista niin fanaattisia fanipoikia, että he tunkevat joka paikkaan häiriköimään ja loitsimaan kone/peli/tiesmitä-sotiaan ? Miksi he vaahtoavat pyhän raivon vallassa peleistä, joita eivät ole koskaan nähneetkään? Mikä saa konsoli X:n omistajat pilkkaamaan konsoli Y:n omistajia lapsellisiksi valittajiksi, kun molemmat ovat kuitenkin keskimäärin vähintään 20-30-vuotiaita järkeviä ihmisiä?

Ja miten ihmeessä fanipoikuus pystyy haihduttamaan niin helposti sivistyksen ohuen pintasilauksen? Onko siinä jotain taikaa?

Ihan oikeasti.. Sekä Nintendo, Sony että Microsoft ovat kaikki ylikansallisia viihdejättejä, joiden ainoa tavoite on tienata rahaa. Kaikki valmistavat muovista, metallista ja silikonista koostuvia viihdelaitteita sekä myyvät niihin viihdeohjelmia. Sama asia, vain hienoisin eroin.

Peliuskovaisuuskin tuntuu olevan joskus vaikea aihe, erityisesti Fallout-sarjan suhteen. Ja auta armias kun allekirjoittanut totesi kolumnissaan Fallout 2:n taistelujen olevan turhauttavan vaikeita, niin eräskin kommentoija hämmästeli ”miten Fallout 2:sta kehdataan näin julkisesti loukata tällä artikkelilla?” Niin, no.

Vaikean aiheen päätteeksi Freddie Mercury miettii mistä fanipoikuus johtuu.

Lisää aiheesta

Fanipoikien vaikeus

Lue myös

Arvostelu: LittleBigPlanet (PS3)

Arvostelu: The Sims 2: Kodin IKEA-kamasetti (PC)

Kauppaa morppirahaa ja -tavaraa

Kuolemaantuomitun hätävale: peli teki minusta murhaajan!

LittleBigPlanet-huumaa: hillittömästi sisältöä ja PSP-versio ensi vuonna?