UUSIMMAT

Fanit henkiinherättivät hylätyn Battlefieldin – tuhannet rynnistivät pelaamaan

28.09.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Ruotsin pelialaylpeys DICE on porskuttanut komeasti Battlefield-peleillään. Mutta peleillä on parasta ennen -päiväyksensä, ja 2006 julkaistun Battlefield 2142 -nettiräiskinnän verkkopalvelut sulkeutuivat kaksi vuotta sitten.

Ei tosin siksi, että EA halusi olla ilkeä tai säästäväinen. Bäfä 2142 vain sattui olemaan yksi niistä kymmenistä epäonnisista peleistä, jotka käyttivät moninpelikomponenttinaan GameSpy-palvelua. Ja kun GameSpy ilmoitti äkillisesti 2014 pistävänsä pillit pussiin ja serverit kiinni, niin se oli siinä.

Kunnes… Kunnes kentälle saapui Battlefield 2142 Revive Project.

Faniporukan luoma apuohjelma kiertää GameSpy-tekniikan ja mahdollistaa niin omien palvelimien pyörittämisen että niillä pelaamisen.

Jo ensimmäisenä Revival-päivänä Bäfä 2142:ta pelasi yli 1100 pelaajaa, ja tänäänkin linjoilla on ollut tuhansia sotureita. Scifistiselle retrobäfälle on siis ollut selvästi tilausta ja tarvetta.

Positiivisesti EA totesi jo pari vuotta sitten, että heistä olisi tosi kivaa jos fanit pystyvät herättämään suljettujen pelien nettipuolen takaisin henkiin. Bäfä 2142:n fanit näyttävät kuulleen toiveen!

Battlefield 2142:

Aiempien Battlefieldien tapaan myös Battlefield 2142 on tiimipohjainen nettiräiskintäpeli. Väsyneen deathmatchin sijaan Battlefieldin herruus ratkaistaan valloittamalla strategisia hallintapisteitä. Vähemmälle hallinnalle jäänyt osapuoli menettää hiljalleen pisteitä, joiden avulla rahoitetaan uudet sotilaat ja sotakoneet. Kun pisteet valuvat nollaan, lisäjoukkojen tulo loppuu ja peli päättyy.

Koska taistelut tapahtuvat tulevaisuudessa, myös teknologia on futuristista. Ainakin ulkoisesti. Pelin aseistus on edelleen sitä tuttua peruskamaa, joskin noloilla, pseudofuturistisilla malleilla varustettuna. Kummankin osapuolen kalusto on myös suunnilleen identtistä, vaikka aseiden ulkonäkö ja kuvaukset vaihtelevatkin. Lopulta ei ole kuitenkaan tippaakaan väliä, sanooko ase liipasinta vetäessä ”piu” vai ”pau”.

Lue koko arvostelu: Battlefield 2142 (PC)

Lisätietoja: https://bl2142.co