Fanit modasivat Bioshockiin paremmat fysiikat [video]

17.12.2015 20:00 Miikka Lehtonen

Oi noita kotikoodareita! Kiitos innokkaiden pöytälaatikkodevaajien monikin PC-peli on vuosien varrella muuttunut paremmaksi useilla hämmentävillä tavoilla. Otetaan vaikka mainio Just Cause 2, johon fanit rakensivat itse moninpelin. Ihan näin laajamittaisesta modista ei nyt ole kyse, mutta hienosta silti: fanit tekivät Bioshockiin paremmat fysiikat.

Bioshockin konsoliversiot pyörivät alunperin 30 FPS:n nopeudella ja ne oli lukittu siihen. Ihan perusteltu päätös kun huomioidaan konsolien vaatimattomampi rauta. PC-puolella rauta kehittyy koko ajan ja oli jo alkujaankin sen verran tehokasta, että Bioshock olisi pyörinyt paljon nopeamminkin. Ongelma oli vain siinä, että pelin fysiikkamoottori pyöri kiinteällä 30 FPS:n nopeudella, mikä sai lentävät esineet ja muut fysiikkaa tottelevat jutut näyttämään tökkiviltä.

No, nyt fysiikkamoottorin FPS:n saa valita ihan itse vapaasti. Eeppinen modi on myös hämmentävän pieni: vain neljä kiloa. Voitaisiin siis väittää, että ei olisi alkujaankaan ollut kovin iso operaatio rakentaa PC-versioon skaalautuvia fysiikoita, mutta pelimaailman realiteetit ovat mitä ovat.

No, nyt se kuitenkin onnistuu. Modin kehittäjä on ilmoittanut yrittävänsä vääntää samanlaisen modin myös Bioshock 2:n PC-versiota varten.

Muropaketin uusimmat