Uusimmat

Fanit tekivät uudelleen S.T.A.L.K.E.R. –seikkailun kadonneet kentät

14.05.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Pelikehittäminen on joskus raskas, raastava ja pitkittyvä prosessi. Joskus syntynyt peli on jotain aivan muuta, kuin mitä alkuun näytettiin. Joskus se on vain muuttunut. Eivätkä fanit aina pidä muutoksista. Näin kävi myös S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobyl –ydintuhoseikkailun kanssa.

Viisi vuotta kestäneen viilaamisen mittaan GSC Game World oli viilannut muun muassa pelin kenttiä pienemmiksi, yksinkertaisemmiksi tai muutoin vain erilaisiksi. Moni fani koki tämän ikäväksi, joten modaajayhteisö Dezowave otti yllättäen ohjat omiin käsiinsä. Porukka tutki muun muassa pelin verkkoon 2003 karannutta alpha-versiota, kuvakaappauksia, pelivideoita ja kaikkea muuta mahdollista lähdeaineistoa – ja loi kadonneet alpha-version kentät uudelleen.

Tulos on nimeltään S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha, ilmainen modi, joka tuo peliin paitsi GSC:n muinaiset kentät tiimin parhaan mahdollisen näkemyksen mukaan uudelleenluotuna, myös moditiimin omia uusia kenttiä, paikkoja, sisältöjä, viilailuja ja vaikka mitä.

Ilmainen modi vaatii alleen luonnollisesti alkuperäisen S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobyl –pelin, jonka saa sopivalla ajoituksella pikkurahalla Steamistä tai GOG.comista.

Lisätietoja: S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha (ModDB)

Lisätietoja: http://www.dezowave.com/

Lisää aiheesta

Stalker nousee Tsernobylin varjosta… 

Stalker-pelin videot huokuvat hyytävää kauhua

STALKER – Shadow of Chernobyl -ennakko (pc) 

S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky (PC) 

S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat (PC)

Muropaketin uusimmat