Fanit vaativat, Sega myöntyi: veikeä Binary Domain PC:lle jo lähiaikoina

20.03.2012 15:00 Miikka Lehtonen

Segan Binary Domain ei ole aivan ongelmaton, mutta kaikesta huolimatta pelivuoden 2012 iloisimpia yllätyksiä. Pitkään näytti siltä, että kulttiklassikoksi kovaa vauhtia kaasuttava peli jäisi vain konsolistien yksikoikeudeksi, mutta kerrankin fanien whine tuotti tulosta: Sega julkaisee PC-version.

Binary Domain ei tule jäämään muistiin ennakkoon hypetetyimmästä ominaisuudestaan, eli mahdollisuudesta huudella mikrofonin avulla käskyjä tiimikavereille. Äänitunnistus bugaa ja viritelmä on muutenkin keinotekoinen. Onneksi sen tilalla olisi tarjolla toimivaa räiskintää, hauskasti hajoavia vihollisia ja Yakuza-tason hallusienten vaikutuksen alaisena kirjoitettu tarina. Kyllä niillä jo kulttiklassikoksi pääsee.

Itsekin pidin Binary Domainista, kuten arvostelu tulee aina todistamaan, joten otan ilomielin vastaan myös uutiset siitä, että peli saa jo lähiaikoina PC-käännöksen. Pikavauhtia tapahtuva porttaus on puhtaasti pelaajien ansiota, sillä Segan markkinointikiho toteaa, että fanit vaativat PC-käännöstä niin äänekkäästi, ettei heitä voinut millään jättää huomioitta. Ja niinpä peli ilmestyykin jo huhtikuussa kauppojen hyllyille ja digitaalisiin latauspalveluihin.

Ja koska video puhuu enemmän kuin miljoona sanaa (vanhalla tuhat sanaa = yksi kuva, tuhat kuvaa = yksi video -kaavalla), tässä vielä mainion Giant Bomb -pelisaitin vilkaisu Binary Domainiin. Se kuvaa mielestäni hyvin pelin hyviä ja huonoja puolia.

 
Lue myös

AAA-pelit ovat niin eilistä, Microsoft siirtyi AAAA-peleihin

Bioware ei sulje pois uuden Mass Effect 3 -lopun mahdollisuutta

Rift – vuotta myöhemmin

Vuosikymmenen työn alla ollut Wing Commander -faniprojekti on valmis