Fast & Furious on kehno, hengetön, kamala kivirekisimulaatio

23.07.2013 21:00 Jukka O. Kauppinen

Yksi tähti. Punainen Vältä-peukku. Juho Anttila ei tykkää.

Jo ennen ensimmäisen tehtävän käyntiin pyörähtämistä huomio kiinnittyy pelin ulkoasuun, joka on luvalla sanoen törkeän karu. PlayStation 2 -vertaus on jo aikansa elänyt, mutta tällä kertaa se on niin osuva, että käytetään nyt vielä kerran: Fast & Furious: Showdown on teknisesti, rehellisesti ja liioittelematta korkeintaan edellisen konsolisukupolven tasolla.

Laiska ääninäyttely ja surkea käsikirjoitus alleviivaavat yleistä ankeutta. Ennen jokaista tehtävää joudutaan kuuntelemaan, kun leffoista lainatut hahmot höpisevät mukacooleja niitä näitä pelaajan kiemurrellessa penkillään vaivautuneena. Annas olla, jos mokaat tehtävät. Sitten joudut kuuntelemaan samat höpinät uudelleen ilman mahdollisuutta ohittaa jo nähtyä.

Vaan eihän audiovisuaalisuus merkitse mitään, jos pelaaminen on hauskaa? Ei toki, mutta kuten varmasti jo arvasitte, ajaminen on kaikkea muuta kuin mukavaa. Driftauspainotteinen ajomalli ei ansaitse oikeastaan edes nimeä ajomalli. Ennemminkin kyse on kivirekisimulaatiosta, jossa jokainen rata on päällystetty peilijäällä.

Lue koko arvostelu: Fast & Furious Showdown (PS3, Wii U, Xbox 360)

 

Fast & Furious 6 on alkuvuoden paras toimintaelokuva

Eniten Fast & Furious 6 taitaa muistuttaa edellistä osaa, joka oli loistavaa sunnuntain darraviihdettä. Ei tätä ole mitään järkeä edes yrittää arvioida oikean elokuvan kriteereillä, koska tämä ei ole oikea elokuva. Se ei poista sitä faktaa, että F&F6 on aivan helvetin hauskaa viihdettä.

Elokuva on oikeasti jo niin typerä, että ei-hauskat puujalkavitsit muuttuvat hauskoiksi ja itseään ihan perusfiksuna pitävä katsoja huomaa hurraavansa, kun autoja ja muuta irtaimistoa tuhotaan mitä mielikuvituksellisemmin keinoin. Kun Dwayne Johnsonin eli The Rockin esittämä hahmo soittaa, ja kännykän ruudulla vilkkuu :”Samoalainen Thor soittaa”, niin nauraa jo ääneen, ihme kyllä.