Uusimmat

Finncon kulman takana: pelejä, viihdettä, sarjakuvia, scifirokkia ja animetipuja

24.07.2008 12:08 Jukka O. Kauppinen

Pohjoismaiden suurin science fiction- ja fantasiatapahtuma ja sen kanssa yhteistyössä järjestettävä animetapahtuma Finncon-Animecon 2008 on aivan kulman takana. Ensi viikonloppuna Tampere-talo täyttyy yli 10 000 innokkaasta elokuvien, kirjallisuuden, sarjakuvien, pelien ja kulttuurin harrastajasta. Mutta mitä kaksipäiväisessä tapahtumassa kannattaa tsekata, tarjontaa kun on aivan valtavasti?

Ajankäytöllisiä haasteita riittää kun tapahtuma alkaa itse asiassa jo perjantaina, jolloin voi osallistua muun muassa taidenäyttelyyn, fandom fridayhin, scifistisiin iltabileisiin, tutkijatapaamiseen tai tiedeperjantaihin.

http://2008.finncon.org/perjantai.htm

Vinkkejä lauantaille

EVE Online – builders of virtual worlds (en)

Creators of EVE Online introduce us to the game, continuing into a discussion on how fiction is used within EVE, how historically fiction was made fit the game systems and how we are moving towards building systems based on the fiction. How the backstory develops, evolves as the game goes on and what purpose fiction has within the game world.

Rautataivas – scifiä Tampereelta

Star Wreckin tekijöiden seuraava pitkä elokuva Iron Sky edistyy pala palalta. Vuonna 2010 ensi-iltaan kaavailtu scifikomedia kertoo natseista, jotka vuonna 1945 pakenivat kuuhun, ja ovat nyt – vuonna 2018 – palaamassa takaisin. Nyt tekijät marssivat pääkallopaikaltaan tien yli Tampere-taloon ja istuvat hyvän tovin keskustellen siitä, mistä spektaakkelimaisen loistavalla premissillä koristeltu elokuva oikeasti kertoo.

Scifisarjakuvan hullu vuosi 1974+

Fanituspohjainen katsaus aikaan, jolloin (nykysilmin katsoen hupaisa) avaruusooppera rynni suomalaisille lehtikioskeille. Luotausta saavat niin Markos, Avaruusmatka, Bob Morane kuin King Kong ja Teräsnyrkkikin.

Bimbopaneeli: Tits Ahoy!(K-15)

Katsaus scifivosuihin ja vosuasuihin, onko se vain teippiä?

Avaruusoopperan lyhyt oppimäärä

Jokainen tieteiskirja tarvitsee taustalleen maailmankaikkeuden. Sen suunnittelu tapahtuu kuitenkin usein vahingossa, kun kirjoittaja on jo tasapainottelemassa hahmojen, tarinan ja tieteen välillä. Alkuvaiheen helpot ratkaisut alkavat herkästi kostautua, kun sivumäärä kasvaa ja jatko-osia tulee lisää. Esitelmässä tutustutaan perinteisen galaktisen imperiumin malliin, jonka jälkeen käydään lävitse niitä ratkaisuja, joita olemme tehneet toteuttaessamme Nimbus-maailmankaikkeutta.

Tampere scifissä ja fantasiassa

Miten käy Tampereelta science fiction? Luontuuko tämä vakaa työläiskaupunki fantasian tapahtumapaikaksi vai ovatko proletaariset perinteet niin raskaat, että kirjailijat varovat järkyttämästä luonnonlakeja? Miten hyvin olemassa oleva, elävä kaupunki ylipäätään sopii yliluonnollisten asioiden näyttämöksi?

Taistelevat muumit

Minkä värisiä ovat niiskut? Entä muumit? Kuka on karvainen hemmo, joka asuu uunin hormin päällä? Muumit ovat monelle lapsuuden, nuoruuden ja myös aikuisuuden tärkeitä hahmoja. Tove Janssonin luomat hahmot ovat maailmankuuluja, mutta kaikki eivät yhdistä Muumeja kirjallisuuteen – myös tv-sarja on lunastanut paikkansa keskeisenä osana Muumeja. Keskustelua kirjojen ja tv-sarjan eroista, hyvistä ja huonoista puolista sekä siitä, mitä Muumit itse kullekin merkkaavat.

Vinkkejä sunnuntaille

Final Fantasy Fight

Monista coneista jo tutuksi tullut final fantasy fighting, on vapaaehtoisten osallistujien improvisaatiolla toimiva ohjelmanumero jonka tarkoituksena on viihdyttää yleisöä. Kaksi tai useampi vastustajaa asettuvat vastakkain ja alkavat taistelevaan näyttävin hyökkäyksin ja voittaja valitaan yleisön huutoäänestyksellä. Final Fantasy pelien tuntemus ei ole tarpeellista, mukaan voi osallistua kuka tahansa joka uskaltaa.

Eeppinen Tampere vs. Turku -paneeli

Nuoren ja vanhan polven scifistit, fantastikot ja animistit ottavat yhteen kahden kaupungin vastakkainasettelussa.

Uusia lyhytelokuvia

Pienen budjetin scifi-lyhäreitä Suomesta ja Ruotsista.

EVE Online – fan fiction made real (en)

Not only novelists create worlds – videogame developers create complete universes, that live and change 24 hours a day – in the hands of tens of thousands of players.

Tietokonepelit ja science fiction

Tietokone- ja videopelit ovat jo parikymmentä vuotta olleet merkittävä viihdemuoto niin ihmisten ajankäytön kuin alalla liikkuvan rahankin puolesta. Ne edellyttävät pelaajalta aktiivista toimintaa, jolle taas tarvitaan motivaatio. Kuten elokuvienkin kohdalla, eri genret vetoavat eri yleisöön ja ammentavat juonensa jostain taustamaailmasta, oli se sitten kasattu purkalla ja liimalla tai vaikkapa ammattikirjoittajan toimesta.

Genreohjaajien paneeli

Scifi- ja kauhuelokuvat ovat marssineet kotimaisen elokuvan kentälle ennennäkemättömällä voimalla. Rautataivaan parissa työskentelevä Timo Vuorensola, Jadesoturin ja Saunan ohjaaja AJ Annila, Lordi-elokuvan ohjaaja ete Riski ja Rare Exports -elokuvien ohjaaja Jalmari Helander keskustelevat kotimaisen genre-elokuvien nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Definitiivinen sotapaneeli

Tämähän on jo perinne! Käsittelemme asiantuntevasti kaiken sotaan liittyvän, sivuten scifiäkin! Kuuluu definitiivisten paneelien sarjaan, jossa muita aiheita ovat olleet muun muassa Hai-kalat, kristus, natsi-siat, jättiapinat ja maailmanloppu. Tällä kertaa käsittelemme sotaa, oikeasti ja scifissä.

Finncon-Animecon 2008

Science fiction- ja fantasiatapahtuma Finncon järjestetään vuonna 2008 Tampereella Tampere-talossa 26.-27. heinäkuuta. Tapahtuma on täysin ilmainen.

Lisätietoja: http://2008.finncon.org/http://2008.finncon.org/ohjelma.htm

Lisää aiheesta

Finncon-Animecon panostaa myös peliohjelmaan

Lautapelaaminen vahvasti mukana Finnconissa

Verkkoroolipeli EVE Onlinen tekijät laskeutuvat avaruusaluksillaan Suomeen

Lue myös

Arvostelu: Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

Assemblyn pelikehityskisassa kaadutaan kiukaalle ja koetaan takaumia

Hellgate London elää sittenkin!

Videopelitkö lasten viihdettä? Tuskin…

Wiikon Wanha: Jet Set Radio – graffitia ja skeittausta japanilaisessa hämypelissä

Muropaketin uusimmat