Finnconin peliohjelma oli menestys

28.07.2008 14:34 | Jukka O. Kauppinen

Ensimmäistä kertaa Tampereella järjestetty perinteikäs Finncon-Animecon yhdisti saman katon alle jälleen kerran valtaisan annoksen science fictionia, fantasiaa, animea ja kulttuuria. Ja olivatpa pelitkin mukana kuvassa poikkeuksellisen näyttävästi. Videopelit ja pelaaminen olivat yksi tapahtuman pääteemoista eikä turhaan, pelaajat ja muutoin esitelmien aiheista kiinnostuneet ryntäsivät paikalle suurin joukoin.

Lauantain ensimmäinen peliohjelmanumero oli verkkopelejä ja erityisesti verkkoroolipelejä käsitellyt paneelikeskustelu. Kuvassa PJ Tanja Sihvonen, T. Colliander, Eija Lappalainen, Anne Leinonen ja Frans Mäyrä.

 

Islantilaisen CCP Gamesin Chantal Zuurmond sekä Grétar Hannesson kertoivat kahdessa esitelmässään pelistään sekä  yleisemmällä tasolla että esimerkiksi siitä, miten pelin avoin rakenne aikaansaa mielenkiintoisia tilanteita, kun pelaajat keksivät uusia tapoja pelissä toimimiseen ja yllättävät pelintekijätkin. Eikä pidä unohtaa miten pelaajien luomat omat tarinat yhdistyvät pelin varsinaiseen suurempaan kehykseen.

Chantal kertoi myös pelin tulevaisuudensuunnitelmista – seuraavaa laajennusta voi esimerkiksi odottaa noin viiden kuukauden kuluttua. Mitä se sisältääkään, se on täysi salaisuus.

Esitelmissä oli paikalla runsaasti EVE Onlinen pelaajia, mistä suuri kiitos – islantilaisemme olivat todella kiitollisia ja otettuja heihin osoitetusta mielenkiinnosta. EVE-pelaajien suuri määrä ja esitetyt fiksut kysymykset saivat heidät iloitsemaan myös jälkikäteen.

Kaksikko kertoi myös nauttineensa valtavasti tapahtumasta, kulkien ympäriinsä silmät suurina kaikkea sitä ihmispaljoutta ja tarjonnan monimuotoisuutta ihmettelemässä. Molemmat kuljeskelivat myös Tampereella tutustumassa kaupunkiin.

 

Videopelien käsikirjoittamispaneelissa suomalaisten pelitalojen edustajat miettivät pelisuunnittelun ja käsikirjoitusten suhdetta muuhun pelintekoon. Kuvassa Mikko Rautalahti (freelance-käsikirjoittaja/pelisuunnittelija) – Joel Kinnunen (Frozenbyte) – Jarno Elonen (Housemarque) – Ville Vuorela (Recoil Games) – Tanja Sihvonen (paneelin puheenjohtaja)

 

Mikko Tuomela ja Kalle Karinen pureutuivat pelihistorian science fiction –pelien maailmoihin. Materiaalia olisi kuulemma ollut kolmituntiseenkin esitelmään, mutta ehkä sitten ensi vuonna lisää. Pelinsä tunteva kaksikko nosti pöydälle monia nerokkaita pelejä, jotka saivat yleisön muistiinpanovälineet sauhuamaan. ”Tämä pitää etsiä jotain.”

Videopelien lisäksi Suomen lautapeliseuran edustajat pitivät esitelmät aiheista ”Japani ja lautapelaaminen” sekä ”scifi-teemat lautapeleissä”. Valitettavasti en päässyt paikalle näihin esitelmiin, mutta aiheet kuulostivat korviini todella hyviltä. Varmasti mielenkiintoisia!

Kokonaisuutena Finncon-Animeconin peliteemat näyttivät toimivan hienosti. Esitelmät kiinnostivat yleisöä, eivätkä salit suinkaan kaikuneet tyhjyyttään. Muutenkin tapahtuma oli suuri menestys ja vieraiden määrä ylitti toivotun 10 000 määrän – epäviralliset arviot saattavat yltää jopa 11-12 000:een.

Ensi vuonna sitten Helsingissä, Finncon-Animecon 2009:ssä.

Tsekkaa myös: Ohi on, Finncon

Lisätietoja: http://2008.finncon.org/ ja  http://2009.finncon.org/

Tunnelmakuvia

Conin paras Lara.

Lisää aiheesta

Finncon-Animecon panostaa myös peliohjelmaan

Verkkoroolipeli EVE Onlinen tekijät laskeutuvat avaruusaluksillaan Suomeen

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: FlatOut Ultimate Carnage, Metal Gear Solid, Singstar, Hulk, Unreal Tournament 3

Kaksi PC-peliä, kaksi eri maailmaa

MSX Info Update 2008 tuo mestarisäätäjät Suomeen

Suuret elokuvastudiot syöksyvät pelimarkkinoille

Oletko koskaan käynyt Finnconissa tai Animeconissa?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat