UUSIMMAT

Firaxis paljasti lisätietoja uudesta Civilizationista

21.05.2014 10:00 | Juho Anttila

Beyond Earth

Strategiapelifaneille tarjottiin viime kuussa herkullisia uutisia, kun Firaxis paljasti työskentelevänsä uuden Civilization-pelin parissa. Tuleva Civilization: Beyond Earth ei toista samaa vanhaa kaavaa. Sen sijaan pelaajat viedään ihmiskunnan tulevaisuuteen, jossa asutettavana on aivan uusi planeetta. Firaxis on nyt tarjonnut lisätietoja siitä, mikä kaikki on muuttunut.

Pelin päätuottaja Lena Brenk kertoi, että Civilization: Beyond Earth pitää sisällään useita erilaisia järjestelmiä ja mekaniikkoja. Yksinään nämä järjestelmät eivät ole monimutkaisia, mutta yhdessä ne muodostavat haastavan, monipuolisen ja monimutkaisen kokonaisuuden.

Suurin ja selkein muutos entiseen nähden on koko pelin lähtökohta. Nyt ei raivata tietä kivikaudelta sivistykseen, vaan ihminen osaa jo tempun ja teknologian jos toisenkin. Tämä ei tarkoita, etteikö löydettävää ja tutkittavaa riittäisi. Päinvastoin, luvassa on kokonaan uudistettu teknologiajärjestelmä, jossa riittää ihmettelemistä.

Aiemman suhteellisen lineaarisen teknologiapuun sijaan käytössä on verkko, joka tarjoaa entistä enemmän valinnanvaraa ja vaihtoehtoisia polkuja. Erityisesti pelin alkuvaiheessa pelaajilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia lähestymistapoja, kun taas loppua kohden erikoistuminen kannattaa.

Uutuuksia löytyy myös esimerkiksi pelin politiikka- ja uskomusjärjestelmistä, tehtävistä ja siitä, miten vieras planeetta asukkeineen muotoutuu pelaajan valintojen mukaan. Myös loppupeli haasteineen on pistetty kokonaan uusiksi. Tarjolla on jos jonkinlaista scifiteemaan sopivaa tapaa voittaa peli.

Mikä parhainta, tämä herkku on näillä näkyvin pelattavissa jo tämän vuoden syksyllä. Jos pelin taso on lähelläkään sarjan edellisiä osia, luvassa on pitkiä sairaspoissaoloja, unettomia öitä ja sosiaalisten suhteiden laiminlyömistä. Hei, sitähän se Civilization on aiheuttanut kautta sarjan historian.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Firaxis julkisti uuden Civilizationin – avaruus kutsuu

Civilization V kääntyi suomeksi

Civilization V sai uusia leluja ja uutta kokeiltavaa – arvostelussa Brave New World