Uusimmat

Flopannut nettiräiske Evolve muuttuu ilmaispelattavaksi

07.07.2016 13:00 Miikka Lehtonen

Evolve oli viime vuoden karvaimpia pettymyksiä. Kiinnostavalta vaikuttanut tiimiräiskintä kompastui karmeaan DLC-sähellykseen ja yleiseen pelaajien puutteeseen. Nyt ongelmia yritetään korjata sillä klassisella tavalla: peli muuttuu ilmaispelattavaksi.

Kun alkuperäisen Left 4 Deadin kehittänyt Turtle Rock Studios ilmoitti kehittävänsä uutta peliä, oli syytä innostua. Idea kuulosti loistavalta: yksi pelaaja komentaa eeppistä hirviötä, neljä muuta yrittää metsästää tätä. Ideaa riitti, ja Evolve olikin ihan hauska peli. Valitettavasti sen riippakivenä oli myös yksi viime vuosien karmeimmista DLC-viritelmistä ja ennakkovaraussähellyksistä. Peli ei koskaan saavuttanut sitä vaadittua pelaajamassaa ja floppasi pahasti.

Kehitystiimi ei kuitenkaan luovuta, sillä eilen ilmoitettiin, että peli muuttu tänään ilmaispelattavaksi. PC-pelurit voivat siis napata Evolven ilmaiseksi ja kokeilla sitä. Toiveena on tietenkin, että pelaajat innostuvat ja pistävät Visat vinkumaan avatakseen kosmeettisia esineitä ja uusia hahmoja. Kehitystiimi kuitenkin korostaa, että kaikki peliin oikeasti vaikuttava, kuten uudet sankarit ja hirviöt, on avattavissa puhtaasti pelaamalla. Tämä ei tietenkään kerro vielä mitään, sillä jos yhden hirviön avaaminen vaatisi työkseen pelaamista parin kuukauden ajan, se olisi teoriassa avattavissa pelaamalla, mutta käytännössä niin hankalasti, että valtaosa pelaajista turhautuisi jo matkalla.

Kehitystiimin mukaan pelin ostaneita pelaajia ei myöskään unohdeta, sillä he tulevat saamaan jatkossakin kaikenlaista lisäkivaa ja kiitoksia siitä, että he uskoivat peliin. Lopuksi peli tulee saamaan vielä ilmaispelattavaksi muuttumisen kunniaksi suuren päivityksen, joka tasapainottaa sitä, parantaa suorituskykyä ja niin edelleen. Toivottavasti Evolve siis saa suuntansa korjattua.

Lähde: Turtle Rock Studios

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat