Uusimmat

Foliohatut esille, myös PS4 voi vakoilla pelaajia

12.11.2013 11:00 Juho Anttila

Microsoftin Xbox One -konsoli on ollut tietoturvasta huolestuneiden sekä myös salaliittoteorioista innostuneiden foliohattupäiden silmätikkuna Kinect-kameransa vuoksi. Jatkuvasti päällä oleva laite kun voi teoriassa salakuunnella ja nauhoittaa mitä tahansa mitä pelaajat olohuoneessaan puuhaavat.

Vakuuttelut siitä, ettei näin oikeasti tehdä eivät ole saaneet sitkeimpiä foliohattuja luopumaan peloistaan, siitäkään huolimatta että Kinectin voi myös irroittaa konsolista. Microsoft onkin eräiden toimesta nimetty varsinaiseksi hallituksen kätyriksi ja yksityisyyden turvan murskaajaksi. Vaan eipä ole tilanne sen parempi Sonynkaan leirissä. PlayStation 4:n käyttöehdoista löytyy nimittäin sangen mielenkiintoisia asioita.

Käyttöehdoissa nimittäin myönnetään suoraan, että firma seuraa pelaajien toimia PSN-verkossa. Sony varaa itselleen oikeuden seurata ja nauhoittaa pelaajien toimia ja poistaa mitä tahansa pelaajien itsensä luomaa sisältöä verkosta ilman eri ilmoitusta.

Lista kerättävistä tiedoista sisältää muun muassa ääni- ja tekstimuotoisen viestinnän, aika- ja paikkatietoja, PSN-tunnuksen ja IP-osoitteen.

Kerättyjä tietoja käytetään varmistamaan, että pelaajat noudattavat palvelun käyttöehtoja. Tietoja hyödynnetään myös Sonyn ja Sonyn kumppaneiden etujen valvontaan ja sekä Sonyn työntekijöiden että palvelun käyttäjien turvallisuuden varmistamiseen. Tarvittaessa tiedot voidaan toimittaa eteenpäin poliisille tai muille viranomaisille.

Ei mikään järin yllättävä tieto, mutta silti varmasti omiaan herättämään huolta tietoturvastaan ja yksityisyydestään tarkkojen mielissä. Muistakaa siis piltit käyttäytyä nätisti PSN-verkossa ja jättää genitaalikuvat piirtämättä, etteivät tummapukuiset sedät ilmesty oven taakse.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Pelkäätkö Xbox Onen vakoilevan sinua? Tässä ratkaisu!

Foliohatut pois: Xbox Onen Isoveli-järjestelmän saa pois päältä!

Tuija Brax ja Sisäministeriö saivat Isoveli-palkinnon