Forza 5 kiitää konsolikiitureiden kärkeen

17.09.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso nauttii Forza Motorsport 5:llä ajamisesta. Ei ihme. Se on niin älyttömän hyvä peli, vaikka sisällön laajuus ei uuden sukupolven ensimmäisessä kilpa-ajelussa vielä vanhempien pelien tasolle ylläkään.

Pääsyy sulavaan ja nättiin visuaaliseen ilotulitteluun on Microsoftin kehittämä Azure-pilvialusta, joka pyörii pelin taustalla tallentaen ja ladaten dataa, sekä samalla keventäen konsolin rasitusta. Pelatessa pilvessä ollaan muutenkin aktiivisesti, sillä radalla ei ole enää edes yksinpelissä pelkkiä tietokoneen ohjaamia kuskeja, vaan kaikki kilpakumppanit ovat joko omalta kaverilistalta pelanneita kisaajia tai lähellä omaa tasoa olevia satunnaispelaajia. Kaikki suoritukset tallentuvat vähitellen Azureen, ja näin pikkuhiljaa kisasta kisaan jokaiselle forzattajalle kehittyy oma virtuaalinen pilviveikko.

Kaiken kaikkiaan Azure hoitaa hommansa mallikkaasti. Se tuo kisaamiseen pieniä kivoja lisämausteita, mutta ei se ongelmatonkaan ole. Pilvikuskit aiheuttavat joskus kumikäryn katkuisia tunteita, varsinkin satunnaiset semmoiset. Jos joku tuppaa ajamaan mutkassa edessä ajavan kyljestä sisään, niin näin tekee myös henkilön virtuaaliminä. Jos haluat ajaa vauriot päällä, mutta Pertti97 ei, niin tiedät jo aika tarkalleen miten kisoissa usein käy. Ongelman pystyy kiertämään nostamalla vaikeustasoa, mutta se ei ole oikea tapa tasapainottaa peliä ja katsella parhaassa tapauksessa ainoastaan muiden perävaloja.

Lue koko arvostelu: Forza Motorsport 5 (Xbox One)

Lisää aiheesta

Forza Horizon (Xbox 360) 

Forza Horizon 2 -ensikosketus – nuorekasta kaahailua Välimeren maisemissa 

Forza Horizon 2 –haastattelu: drivatareja, Xbox One –viilausta ja pelimaailman rakentamista

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 1: sinun näköisesi ajopeli? 

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 2: Top Gear -komiikkaa autopelissä