Forza 5:n sisältö puhuttaa – ohjaaja puolustaa peliään

29.11.2013 10:00 | Juho Anttila

Forza Motorsport 5 on eittämättä yksi uuden sukupolven odotetuimmista julkaisupeleistä. Turn 10:n ajopeliä onkin päästy jo kokeilemaan maailmalla, sillä Xbox One -konsoli julkaistiin hiljattain kaikilla tärkeillä markkina-alueilla. Valitettavasti kaikki uudesta Forzasta kantautuneet tiedot eivät ole olleet yksinomaan positiivisia.

Kritiikkiä on jaettu erityisesti pelin sisällöstä, joka on monen mielestä edeltäjää huomattavasti suppeampi. Autoja löytyy julkaisuaikaan 200, kun Forza 4 sisälsi noin 500 autoa. Ratoja uutukaiseen on mahtunut vain 14, vertailuna Forza 4 esitteli 27 rataa. Mikä pahinta, radoista parhain, Nürnburgring puuttuu Forza 5:stä tyystin.

Pelin luova johtaja Dan Greenawalt ei kuitenkaan niele kritiikkiä sellaisenaan. Greenawaltin mukaan Forza 5 on laajin minkään konsolin julkaisupelinä julkaistu ajopeli. Syy siihen, että Forza 4:n ratoja ja autoja ei olla voitu kierrättää suoraan uutukaiseen on yksinkertaisesti se, että uusi teknologia vaatii varsinkin ratojen kohdalla koko roskan mallintamisen uudestaan.

Myös autoihin on upotettu huimasti aikaa. Yhden auton mallintamiseen kuluu aikaa keskimäärin kuusi miestyökuukautta. Lisäksi Forza 5:n autovalikoima on edeltäjiään monipuolisempi, vaikka lukumäärällisesti ajokkeja onkin aluksi tarjolla vähemmän. Turn 10 onkin tahtonut panostaa laatuun määrän sijaan. Lopuksi Greenawalt vihjaa vielä, ettei toivoa kannata heittää myöskään lisäratojen suhteen. Uutisia aiheen tiimoilta on luvassa lähitulevaisuudessa.

Henkilökohtaisesti olen toki huolissani sisällön aiempaa suppeammasta määrästä, mutta odotan pääseväni kokeilemaan itse peliä ennen kuin tuomitsen teoksen hitiksi tai hudiksi.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Forza 5:n kausikortti maksaa pitkän pennin

Forza 5 saa tuhdisti ladattavaa lisäsisältöä

Pilvestä jopa 600% lisää älyä

Muropaketin uusimmat