Fox kauhistelee GTA IV -pelin väkivaltamainoksia

22.04.2008 09:03 | Miikka Lehtonen

Aah, Fox. Nuo kirkasotsaiset moraalinvartijat, jotka pitävät väsymättä huolen siitä, että Oikeat Mielipiteet pääsevät kuuluville, eikä kenenkään tarvitse ikinä järkyttyä mistään. Oikeuden puolustajan työ ei kuitenkaan lopu ikinä, sillä nyt on alkamassa ristiretki kauhistuttavia GTA IV -mainoksia vastaan.

Tällä kertaa asialla eivät ole Foxin pääkallopaikan hämyt, vaan heidän Chicagon haaraosastonsa, joka ei ole kyllä menettänyt tippaakaan isoveljensä tiukasta journalistisesta otteesta.

”Koska nykyään puhutaan niin paljon lapsista ja väkivallasta, me pohdimme, miksi väkivaltaisen videopelin mainoksia on ilmestynyt Chicagon joukkoliikennetoimiston asemille viime aikoina”, alkaa Foxin raflaava raportti.

Itse raportti on tosin sitä perinteistä Fox-kakkaa. Tarjolla on siis videoita Chicagossa viikonloppuna tapahtuneesta murha-aallosta, itkeviä omaisia, raflaavia ”ROCKSTAR EI USKALLA KOMMENTOIDA!” -shokkipaljastuksia ja hätäisesti saavutettuja johtopäätöksiä.

”Meille puhutaan aina siitä, mitä meidän pitäisi antaa lastemme nähdä ja tehdä, mutta itse uskon että jos sitä mainostetaan bussien kyljissä, lapset tekevät sitä meistä piittaamatta”, pelkäsi eräs haastateltu äiti. Tämä selittänee siis myös sen, miksi kaikki nuoret pojat kuljeskelevat kaupungilla meikkiä kasvoillaan. Lisäksi on myös syytä huomata, että kaiken kohun keskellä itse mainokset ovat vain GTA-pelin hahmojen kasvokuvia ja pelin logoja. Missä siis väkivalta ja lasten moraalia turmeleva hapatus?

Kaiken massahysterian ja ”miksi ne myyvät väkivaltasaastaa lapsillemme” -lainausten keskellä pitänee kuitenkin taas muistaa, että Grand Theft Auto IV on myös Yhdysvalloissa kielletty alaikäisiltä, joten jos se lapsukaisten haltuun päätyy, siitä saavat vanhemmat kiittää vain itseään, kuten myös raportin ainoa järjen ääni oli huomannut.

”On vanhempien oma työ päättää, mitä heidän lapsensa saavat katsoa. Ei meidän pitäisi repiä alas mainoksia vain sen takia, että joku ei osaa tehdä työtään vanhempana”, totesi kenties Amerikan fiksuin äiti.

Rockstar kiittänee kuitenkin jälleen kerran, sillä jos historia on osittanut yhtään mitään niin sen, että yleinen paheksunta ja kukkahattutätien valitusvirret ovat sitä parasta mahdollista mainosta. Enää seitsemän yötä!

Linkki: Foxin videoraportti: Violent Games Ads on CTA Buses

Lue lisää eDomesta

Mass Effectin pervoilukohtaukset myös Fox Newsin syynissä

Mass Effect -kriitikko: en tiennyt, mistä puhuin

Foxin Mass Effect -riekkuminen suututti EA:n

Fox haastoi EA:n Mass Effect -väittelyyn suorassa lähetyksessä

Grand Theft Auto: San Andreasin Hot Coffee –seksiskandaalin järkytykset korvataan pelaajille käteisellä

Brittikauppiaat: GTA IV on jo ennakkoon PlayStation 3:n myydyin peli

Rockstar kertoo Grand Theft Auto IV:n moninpelistä

Grand Theft Auto IV:stä jättipainos

Grand Theft Auto: San Andreasin Hot Coffee –seksiskandaalin järkytykset korvataan pelaajille käteisellä

GTA4: dynaaminen, sattumia pursuava maailma on aina erilainen

Microsoft jakaa ilmaista rahaa GTA4-ostajille

PlayStation 3 jää ilman GTA IV -lisäsisältöä

Lisää Grand Theft Auvo IV –uutisia

Muropaketin uusimmat