UUSIMMAT

Foxin Mass Effect -riekkuminen suututti EA:n

24.01.2008 12:21 | Miikka Lehtonen

Olemme jo jonkin aikaa seuranneet Foxin järkyttävän ammattitaidotonta ja huonotasoista Mass Effect -valittelua, emmekä selvästi ole yksin. Tieto on nimittäin kantautunut myös Biowaren nykyään omistaman EA:n johtohenkilöiden korviin, eivätkä he ole iloisia kuulemastaan.

EA:n viestintäpomoihin kuuluvan Jeff Brownin närkästynyt kirje on päätynyt myös peliblogi Kotakun haltuun, joten pääsemme nauttimaan vierestä, kun jättiläiset ottavat yhteen. Vaikka Brownin kirjelmä on toki kieleltään hillityn ammattimainen, sen viesti on selvä – töppäsitte pahasti, ottakaa vastuu teoistanne ja esittäkää korjaus.

Kirje käy kohta kohdalta läpi Foxin virheelliset lausunnot ja esittää niihin rauhallisia ja perusteltuja vastineita, pääasiassa teemalla ”ei tuollaista ole koko pelissä, herätkää”. Brownilla on myös terveisiä uusimmassa Fox-retostelussa esiintyneen paneelin jäsenille.

”Heillä ei ole tippaakaan kokemusta Mass Effectistä, eikä myöskään paljon käsitystä videopeleistä, niitä pelaavista ihmisistä tai ESRB:n ikärajasysteemistä, jolla pelien myyntiä ja ikärajoja valvotaan”, Brown tykitti. Samaan syssyyn hän muistuttaa Foxia siitä, että puhtoiset moraalinvartijat esittävät omalla kanavallaan paljon härskimpää materiaalia muun muassa Family Guyn ja The OC:n muodossa, ilman minkäänlaisia sitovia ikärajoja.

Lopuksi Brown sanoo, että EA ei ole viemässä Foxia leivättömän pöydän ääreen, mutta haluaisi silti anteeksipyynnön, eikä vain itsensä takia. ”Tapa, jolla käsittelitte peliä, loukkasi kaikkia niitä miehiä ja naisia, jotka käyttivät vuosia luodakseen pelin, joka on saanut osakseen ylistystä. Videopelien viedessä yhä enemmän katsojia pois TV-kanavien äärestä, tulemme varmasti näkemään yhä enemmän uutisia, joissa vanhempia varoitetaan videopelien vaaroista. Tekonne oli silti todella harkitsematon.”

Sangen osuvaa tekstiä Brownilta ja mainio huomio Foxin ja muiden TV-kanavien todellisista motiiveista. Miksi taistella yleisön huomiosta reilusti, kun voi lyödä vyön alle ja leimata pelit seksistisiksi ja väkivaltaisiksi jätöksiksi – samaan aikaan vieden huomiota pois siitä, että oma tuotanto koostuu pitkälti juuri siitä. Jäämme odottamaan innolla Foxin mahdollista vastausta.

Lue lisää eDomesta

Mass Effect ja integriteetin turmio

Mass Effectin pervoilukohtaukset myös Fox Newsin syynissä

Mass Effect onkin digitaalista sodomiaa, virtuaalinen orgastinen raiskaus ja kauhistuttavin pornopeli ikinä

Arvostelu: Mass Effect (360)