Frickin’ dinosaurs with frickin’ laser beams in their frickin’ eyes – Far Cry 3 Blood Dragon

13.04.2013 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Aina joskus jokin peli onnistuu yllättämään. Yllättämään niin, että oksat pois kun naurattaa. Hyvällä tavalla. Ja Ubisoft onnistui vetämään maton alta, kun firma löi pressitapahtumassa varoittamatta eteen Far  Cry 3: Blood Dragon –pelin eteen pelattavaksi. 80-luvun kliseillä herkutteleva älytön, päätön ja ylettömän hauska räiskintäpeli? KYLLÄ KIITOS, huutaa JOK.

Yksi juttu, minkä 80-luvun toimintaleffat osasivat tehdä täydellisesti, olivat one-linerit. Ne yksittäiset hetkautukset, mitä sankarit sanovat pudotettuaan pinteessä räpistelevän vihollisen jyrkänteeltä, tai hiljaisuuden laskeutuessa taistelukentän ylle, kun viimeinenkin vastustaja on kaatunut kuumana hyrräävän minigunin edessä. Noh, niitähän tuntuu piisaavan. Pelaaja on osan matkasta tien päällä taistelutoverinsa kanssa, välillä taas juttukaverina on kyborgin sisäänrakennetun radiolinkin kautta kommunikoiva apuri tukikohdassa. Ja sanailtavaahan riittää, kun machot pistetään tien päälle. Usein hupaisaakin sanailtavaa.

Ja tuossa tulikin mainittua taas kerran pelin yleistä teemaa kuvaava sana. ”Hupaisa”. Ja ”hauska”. Taisinpa sanoa myös ”parhautta”. Ne tulevat mieleen yhä uudestaan kun peliä ajattelee.

Unohtamatta sitä, että se on myös täynnä tulta, savua, kuolemaa ja laser-säteitä ampuvia dinosauruksia.

Lue koko artikkeliFar Cry 3 Blood Dragon –ensikosketus – lumoavaa kahjoräiskintää

 

Lisää aiheesta

Eat Lead: The Return of Matt Hazard (PS3, 360)

Eat Lead on kuin videopelin muottiin puserrettu tiivistelmä mustaa huumoria ja pelimaailman historialle irvailua. Se on riemastuttava toimintapeli, joka on samalla niin kovin helppo ymmärtää väärin. Tätä ei pidä arvioida räiskintäpelinä, vaan pikemminkin toiminnantäyteisenä parodiana. Ja silloin tarjolla on vadillinen silkkaa peliherkkua.