Uusimmat

Friday the 13th saa kilpailijan: Last Year tarjoilee kauhuleffakliseitä moninpelin muodossa

01.11.2016 19:30 Tuukka Hämäläinen

 

lastyear-001

Ensi vuonna ilmestyvä Last Year tulee olemaan Friday the 13th -pelin kaltainen asymmetrinen moninpeli, jossa yksi pelaajista astuu kauhuleffamurhaajan saappaisiin. Uudessa videossa esitellään, kuinka yksi kauhuelokuvien kliseistä on muutettu pelimekaniikaksi.

Hiljattain kerroimme, kuinka Friday the 13th -kauhuelokuviin perustuva Friday the 13th: The Game tulee myöhästymään aikataulustaan ja ilmestymään vasta ensi keväänä. Kyseessä ei kuitenkaan ole tulevan vuoden ainoa asymmetrinen peli, joka ammentaa aiheensa kauhuelokuvista.

Kotaku kertoo Kickstarterissa rahoituksensa keränneestä Last Year -pelistä, jonka idea on ytimeltään sama kuin Friday the 13th -pelissä: Kyseessä on asymmetrinen moninpeli, jossa yksi pelaaja astuu ylivertaisen murhaajan saappaisiin ja muut pelaavat hengestään taistelevilla teini-ikäisillä. Moninpelimuoto on tuttu myös viime vuonna ilmestyneestä Evolvesta (2015), jossa yksi pelaaja pelaa hirviöllä muita vastaan.

Alla oleva video esittelee Last Yearin keskeistä pelimekaniikkaa, eli Predator-moodia. Aivan kuten kliseisissä kauhuelokuvissa murhaaja pystyy katoamaan nopeasti jäljettömiin, myös Last Yearissa murhaaja voi muuttua näkymättömäksi ja liikkua tolkuttoman nopeasti, jos hän vain pysyy katseilta piilossa. Mekaniikka vaikuttaa kiinnostavalta ja se voi muodostua Last Yearin vahvimmaksi ominaisuudeksi.

Last Year ilmestyy ensi vuonna PC:lle, toisin kuin Friday the 13th, joka saapuu ilahduttamaan myös PlayStation 4 ja Xbox One -pelaajia. Jää nähtäväksi, kumpi peleistä onnistuu parhaiten sukeltamaan kauhuelokuvien puukkohipan tunnelmiin.

Friday the 13th: The Game
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat