From Dust on yhden hyvän idean peli

28.07.2011 17:15 | Jukka O. Kauppinen

From Dust -peliä on odoteltu innolla jo viime vuoden E3-messuilta lähtien, sillä visuaalisesti häikäisevän oloinen jumalsimulaatio vaikutti olemukseltaan todella päheältä. Pelin Xbox 360 -version ilmestyttyä fiilikset eivät kuitenkaan pysyneet tuntia pidempään korkealla, sillä vaikka teoksessa on yksi upea idea, on siinä vain yksi idea.

Kuten Miikka Lehtonen mietiskelee

Kuten niin usein muulloinkin, maailma on päreinä. Sopusoinnussa luonnon kanssa eläneet, sen tarkemmin selittelemättömät tai erittelemättömät Ihmiset, ovat tuuliajolla. Heidän kaupunkinsa ovat päreinä ja tie pelastukseen kulkee loputtoman autiomaan läpi. Siellä heitä kuitenkin auttaa taivaallinen tuuli, jolla on kyky manipuloida luonnonvoimia itseään.

Tämä taivaallinen voima on tietenkin pelaaja ja edellisessä kappaleessa kuvattiinkin jo suunnilleen kaikki From Dustin pelillinen sisältö: luonnonvoimien manipulointi. Vasen olkapäänappi kouraisee kursorin kohdalta taivaallisen kaivinkoneen nokan täyteen mitä ikinä alla onkaan ja oikea olkapäänappi pudottaa sen. Näin tehdään hiekasta patoja, sammutetaan vedellä tulipaloja tai muodostetaan laavasta kivisiä seiniä.

Taivaallisen traktorin avulla pitäisi sitten ohjastaa aivottomat ihmiset kylästä ja toteemista toiseen, jotta he voivat oppia uudelleen unohdetut tapansa ja kulkea tavoitteiden täyttymisen jälkeen aukeavasta portista seuraavalle alueelle, jossa homma toistetaan uudelleen

Lue koko arvostelu: From Dust (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Bastion (Xbox 360)

Fallout New Vegas: Old World Blues DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Green Lantern: Rise of the Manhunters (PS3, Wii, Xbox 360)

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS)

Muropaketin uusimmat