Frozenbyte tarttuu seuraavaksi hiiviskelygenreen

05.12.2015 12:00 | Juho Anttila

Suomalainen Frozenbyte tunnetaan ennen kaikkea erinomaisesta Trine-sarjasta, jonka viimeisin osa tosin osoittautui monelle pettymykseksi. Seuraavaksi firma jatkaakin hieman erilaiseen suuntaan, sillä työn alla on fantasia-aiheinen hiiviskelykokemus Shadwen.

Shadwen saa nimensä pelin päähenkilöstä, salamurhaajasta, joka saa tehtäväkseen murhata kuninkaan. Matkan varrella mukaan lyöttäytyy myös pieni tyttö, mikä pakottaa myös kyseenalaistamaan esimerkiksi vartijoiden tappamisen. Etenemiseen luvataankin tarjota aina myös väkivallattomampia vaihtoehtoja.

Peli ei ole ihan perinteinen hiiviskely, sillä keskiöön nostetaan aika ja sen manipulointi. Aika nimittäin etenee vain silloin, kun pelihahmo liikkuu. Aikaa voi myös kelata taaksepäin, tosin tiedossa ei vielä ole, onko tämä vaihtoehto rajoitettu. Trine-henkiselle fysiikkakikkailulle on myös varattu oma roolinsa.

Frozenbyten toimitusjohtaja Lauri Hyvärisen mukaan hiiviskelypelit ovat kärsineet pitkään lamasta. Hyvärisen mukaan ammuskelu ja voittamattomat sankarit eivät kuulu hiiviskelygenreen eikä vuosipäivityshenkisten samaa kierrättävien pelien julkaiseminen ole hyvä tapa tehdä pelejä. Ei liene vaikea arvata, minkä pelisarjan suuntaan Hyvärinen kommenteillaan tökkii. Joka tapauksessa Hyvärinen lupaa, että Shadwen palauttaa hiiviskelypeligenren takaisin juurilleen.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: Pelin kotisivu

Lisää aiheesta

Trine 3:n traaginen tarina: rahat loppuivat kesken

Trine 3 The Artifacts of Power (PC)

Häikäisevän kaunis suomipelisarja Trine jatkuu – Trine 3 julkaistaan jo tänä vuonna