UUSIMMAT

FTL ja RoboRally saivat lapsen, tässä tulos

17.09.2013 17:00 | Miikka Lehtonen

Kickstarterista on nopeasti muodostunut tärkeä työkalu lautapelimarkkinoille pyrkiville. Tarpeeksi hyvä idea voi helposti kantaa pelin yli perinteisten kuoppien ja antaa näin erikoisemmillekin ideoille tilaa hengittää. Kuten vaikka 404: Law Not Found -pelille.

Perinteisesti oman lautapelin julkaiseminen on ollut todella hankalaa puuhaa ja moni kiinnostava idea on varmasti kuollut jo ennen syntymäänsä. Aivan kuten videopelien tapauksessa, myös moni lautapelikustantaja suhtautuu hieman varovaisesti erikoisempiin ideoihin, jos nyt suunnittelijana ei satu olemaan Vlaada Chvátil tai joku muu alan rokkitähti.

Suora yhteys pelaajiin on tarjonnut pelikehittäjille tilaisuuden esitellä ideaansa suoraan yleisölleen ilman markkinointiosaston pukumiesten väliintuloa ja tuloksena on jo nyt ollut monta kiinnostavaa peliä, jotka ovat sittemmin löytäneet laajemmankin yleisön.

Veikkaan, että tuore 404: Law Not Found voi tehdä saman tempun, sillä idea on mainio. Oudoista sattumista johtuen avaruusaluksen miehistöä auttavat robotit ovat unohtaneet robotiikan lait ja kääntyvät entisiä herrojaan vastaan. FTL-henkisen avaruusseikkailun aikana pitäisi sitten sabotoida ihmisten toimia ja toteuttaa omia salaisia tehtäviään RoboRally-henkisen ohjelmointimekaniikan avulla. Jokaisen vuoron alussa pelaajat ohjelmoivat salaa vuoron toimensa ja sitten katsotaan, miten kaikille käy. Toimii ainakin RoboRallyssa aivan erinomaisesti, joten miksei nytkin?

Mukaan pääsee lautapeliksi aika perustason 28 punnan panoksella ja ilahduttavasti kerrankin myös eurooppalaisille tukijoille tarjotaan ilmaiset postikulut. Tämä olisi jo miltei riittänyt yksistään minun tukeni saamiseksi!

Lisätietoja: 404: Law Not Found