UUSIMMAT

FTL kasvoi nettihitiksi

27.09.2012 10:30 | Jukka O. Kauppinen

Aina silloin tällöin jokin peli nousee niin huimaan suosioon, että siitä puhutaan vähän joka suunnalla. Äskettäin julkaistu avaruusseikkailu FTL: Faster Than Light on tällainen peli. Työpäivät tuppaavat olemaan jokseenkin tuskallisia, kun seikkailun yöllinen tallennus odottaa kotona ja pelin taktiikoista puhutaan useammalla turinakanavalla.

Jos peli ei ole vielä tuttu, niin: FTL: Faster Than Light (Linux, Mac, PC)

Peli on löytänyt faneja myös lukijoidemme keskuudesta, joiden jutusteluista ja raporteista muutama lainaus:

  • BimBam: Läpäisin ensin easylla jollain ihmehärpäkkellä, normaalilla menikin sitten huomattavasti helpommin Federation cruiserilla, panostin puolustukseen (suojat, moottorit), artillery beamiin sekä joihinkin low power aseisiin (ion, burst, missile). Pomo suorastaan suli joka vaiheessa eikä aihettanut juurikaan vahinkoa. Sainpahan siinä samassa unlokattua myös Crystal aluksen.
  • Ogram: Hah Itse jouduin tilanteeseen jossa olisi pitänyt pakittaa neljän vihollisalueella olevan alueen läpi koska kartan ylälaitaa pitkin kulkenut reitti olikin umpikuja. Kolme hyppyä selvisin vihollisalueella.
  • Lanttu: Toisella kerralla onnistuin itse tuhoamaan koko taktiikkani juuri ennen viimeiselle sektorille hyppyä. Suunnitelmana oli puolustautua kilpikonnatyyliin (täydet kilvet, täydet evasionit, täysi heal, täysi cloak, Anti-Personel ja Defense Dronet, you name it) samalla, kun tuhoan vastustajan med bayn Ion Blast II ja Burst Laser III:lla, jonka jälkeen kaksi täydet taistelupäivitykset omaavaa Mantista syövät miehistön vähitellen hengiltä. Jouduin kumminkin seitsemännen sektorin lopussa rebel alueelle, jossa innostuin liikaa, ja ammuin itse vastustajan aluksessa olevat Mantikset hengiltä Burst Laserilla. Ei sillä, että olisin ottanut tai ollut vaarassa ottaa osuumaakaan vastustajalta… En tiedä olisinko tuon jälkeen voinut vielä pelin voittaa, mutta motivaatio katosi täysin ja suljin pelin.

Vaikeahan FTL on, mikä on tänä päivänä kovasti kiitettäväkin asia. Joitakin käteviä vinkkejä peliin löytää täältä: Some FTL tips.

PC:llä paljon suosiota kerännyt peli ilmestyy jossain vaiheessa myös iOS:lle, ja eräs kotimainen pelikehittäjä ehtikin haaveilemaan miten hyvää huumetta se olisi kännykällä tai tabletilla. Humoristit iskivät tietysti oivaan rakoon visioimaan miten pelistä voitaisiin julkaista Zynga-henkeen ilmainen ”pari hyppyä päivässä” -versio, johon voi ostaa pelin sisäisillä ostoksilla lisää polttoainetta ja varusteita. Toinen taas vinkkasi, että miehistöllehän voisi ostaa Valve-tyyliin hattuja. Ostaisitko?

Lisätietoja: Some FTL tips.

Keskusteluketju: Faster than light (realtime spaceship simulator / roguelike)

Lisää aiheesta

FTL: Faster Than Light (Linux, Mac, PC)

Lue myös

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle

Hybrid (Xbox 360)

Sairasta! NESin Zapperista tehtiin oikea laserpyssy!

Sony saattaa olla pahemmassa liemessä kuin moni aavistaakaan