Uusimmat

FTL yhdistää lautapelit ja roguelike-pelattavuuden hillittömäksi avaruusseikkailuksi

27.06.2012 16:10 Miikka Lehtonen

Otetaan kourallinen miekkosia ja lyödään heidät avaruusalukseen. Maustetaan RPG-elementeillä, höystetään hieman roguelike-satunnaisuudella ja lainaillaan reippaasti aineksia lautapelien koekeittiöstä. Mitä tästä saadaan aikaiseksi? FTL, Faster Than Light. Aika huisi peli.

FTL livahti jotenkin tutkamme ohi aikanaan, kun pelin kaksihenkinen kehitystiimi keräsi sille rahoitusta Kickstarterin avulla. Rahoitus onneksi järjestyi ilman Domeakin, sillä peli on aika mainio. Kyseessähän on siis kovin lautapeli-henkinen avaruusseikkailu, joka tuo välittömästi mieleen legendaarisen Space Alert -lautapelin. Kourallinen moubeja avaruusaluksessaan, joka joutuu sektorista toiseen hyppiessään aina vaarallisempien kauhujen kouriin. Ja niistä sitten pitäisi selvitä jotenkin.

Mukana on myös roguelike-vaikutteita satunnaisuuden myötä, sillä vaikka avaruuskartat näyttävät olevan aika samanlaisia kerrasta toiseen, jokaisen sektorin sisältö on aina arvottu. Vastaan voi tulla orjakauppiaiden laiva, joka haluaa myydä — tai ostaa — tavaraa tai vaikka merihätään joutunut robottien avaruusalus, joka kaipaa bensaa. Kevyttä roolipelailua, kiperiä valintoja ja tietenkin aluksen järjestelmien ja miehistön mikromanagerointia paussinapin lämyttelyn välissä.

Itse vietin tänään iltapäivän previkkaversion parissa ja olen jo nyt myyty. Avaruusmatkani päättyi onnettomasti kun kohtasin mantidien, eli rukoilijasirkka-miesten aluksen, jonka miehistö teleporttasi omaan alukseeni välipalalle ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Mutta tuleen ei jäädä makaamaan, vaan yritetään uudelleen!

Tulemme palaamaan pelin pariin kunnon ennakkovilkaisun muodossa myöhemmin, tämä oli lähinnä vain tällaista pientä tietoisuuden kasvattamista siitä, että tällainenkin peli on olemassa ja ilmestyy syksyllä Windowsille, Macille ja Linuxille. Kannattaa pistää korvan taakse.

 

Listätietoja: FTL Game

Lue myös

Arvostelussa Spec Ops: The Line – Dubaissa kuhisee

Dwarf Fortress – iloiset kääpiöt uppoavassa vuoristoluolassaan

Nexonin ilmaispelit rynnivät Steamiin

Taikuri Penn Jillette piiskaa peliväkivallasta itkeviä: ”ette vain tajua”

Muropaketin uusimmat