Uusimmat

FTL:n tähdet loistavat entistä kirkkaampina ja kutsuvampina

12.05.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen nousi rakettiinsa ja aloitti matkan galaksien tuonne puolen. FTL: Faster Than Light –seikkailu tuntui Advanced-painoksessaan taas tuoreelta, kutsuvalta ja niin ihanan kirpaisevan kipeältä.

FTL:n perusidea ei ole tietenkään muuttunut, mutta kerrataan se pikaisesti tablettimiesten hyödyksi. FTL on kuin yhdistelmäsatunnaisesti generoitua avaruusseikkailua ja lautapeliä. Pelaaja komentaa avaruusalusta, joka pakenee perässävyöryvältäkapinallisarmadalta elintärkeäviesti mukanaan. Tie vie läpi avaruuden vaarojen, sektori ja järjestelmäkerrallaan.

Tarkoitus olisi tasapainotella tarvetta pitää kiirettäja kehittää alustaan: vain sektorin sisälläseikkailemalla saa lisää rahaa, uusia aseita ja muita parannuksia, mutta hyppy hypyltä kapinalliset lähestyvät ja heitä pitäisi paeta seuraavaan sektoriin. Ja mitäs lopussa odottaakaan? Sitäen kerro, mutta kannattaa varautua valkopyykkiin.

FTL on kiehtonut lukemattomia pelaajia jo kymmenten pelituntien ajan. Itse olen Steamin mukaan pelannut vajaat 50 tuntia, mihin on mahtunut jopa muutama onnistunut läpipeluu. Mutta toki sen 50 tunnin aikana satunnaisia elementtejä sisältäväpelikin muuttuu hieman nähdyksi. Satunnaistapahtumat on nähty turhan monta kertaa, salaisuudet on selvitetty ja optimaaliset strategiat löydetty. Tarvittiin uutta, ihmeellistä ja näkemätöntä. Ja sitä Advanced Edition myös tarjoaa.

Uuden vaikeustason — kiitos, vaikeampi pelistäjuuri piti tehdä —ohella tarjolla on uusi alustyyppi, uusi muukalaisrotu niin miehistönjäseneksi kuin vastustajaksi, uusi sektori, uusia aseita, komponenttityyppejä, tapahtumia ja ties mitä muuta. Kun lautapelin lisäosa, siis.

Lue koko arvostelu: FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)

Lisää aiheesta

FTL: Faster Than Light (Linux, Mac, PC) 

Toimituksen suosikkipelit 2012: Miikka 

Vuoden 2012 paras indiepeli: FTL: Faster Then Light