G29 on tuhottoman hyvä ralliratti – mutta niin se on myös tuhottoman hintava – lue testi!

18.09.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila on ajellut pitkät pätkät pitkin poikin kaikenlaisia taipaleita. Alla on tuhansia virtuaalikilometrejä niin asfalttiratoja kuin kuoppaisempia kurapolkujakin. Ajellessa ovat myös hyvät ja huonot ratit tulleet tutuiksi. Joten sittenpä kuuntelemaan, jotta mikä onkaan tuomio Logitechin upouudesta G29-ratista?

Kuten nimeämisestäkin voidaan päätellä, laite on kehutun ja rakastetun G27-ratin seuraaja. Erona edelliseen G29 on varustettu erityisesti PlayStation 4 -konsolista muistuttavalla kokoelmalla nappeja ja painikkeita. Samanaikaisesti laite tukee kuitenkin myös sekä PC:tä että PlayStation 3 -konsolia.

Ennen kuin sukellamme syvemmälle G29-kokemukseen, käydään läpi hieman sitä, miksi konsoliratteilusta on muodostunut varsinainen viidakko. Kaiken taustalla on sekä Microsoftin että Sonyn tahtotila sallia vain lisensoitujen laitteiden käyttäminen konsoleillaan. Niinpä myös rattiohjaimet vaativat toimiakseen tietoturvasirun, jonka saamiselle on molemmilla firmoilla omanlaisensa politiikka.

 Xbox-puolella tilannetta sotkee vielä se, että ohjainrajapinta muokattiin täysin uusiksi Xbox One -konsolia varten. Keskitytään nyt kuitenkin PlayStation-konsoleihin, joiden kohdalla Sony on vetänyt suhteellisen tiukkaa linjaa sen suhteen, että mitkä valmistajat saavat alun perinkään luvan valmistaa PlayStation 4 -yhteensopivia ratteja.

Lue koko artikkeli: G29 – Sony-fanin ralliratti

Lisää aiheesta

Fanatecin Porsche-ratti toimii PC:llä, PS3:lla ja Xboxilla

Gioteck FR-1 Freedom Racing Wheel – oiva langaton ratti PS3:lle

Logitech esittelee myös uuden PlayStation 3 / PlayStation 4 –ratin

Logitech G27 – erinomainen rattiohjain ajopelien ystäville

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

SRW-S1 – järisyttävin ajopeliratti ikinä?

Muropaketin uusimmat