UUSIMMAT

Gabe päästää Valven mieluummin nurin kuin muiden käsiin

11.09.2012 09:30 | Juho Anttila

Gabe Newell

Valven pomo Gabe Newell on oman tiensä kulkija. Miehen luotsaama Valve Corporation paitsi tuottaa äärimmäisen hiottuja ja onnistuneita pelejä, myös pyörittää maailman menestyneintä digitaalista pelikauppaa, Steamia.

Tämän kaltaisesta menestystarinasta hyötyminen kiinnostaisi myös muita. Muun muassa Electronic Arts on huhujen mukaan tarjonnut Valvesta yli miljardin dollarin pottia. Wedbush Securitiesin analyytikko Michael Pachterin mukaan Valven todellinen arvo huitelee jo kahden ja puolen miljardin paikkeilla.

Moiset tarjoukset eivät Gabea kuitenkaan kiinnosta. Newell kertoi New York Times -lehdelle päästävänsä firmansa mieluummin vaikka nurin kuin muiden käsiin. Mies ei tahdo päätyä tilanteeseen, jossa isompi firma rahastaa hänen elämäntyöllään ja antaa sitten Valven alkuperäisille perustajille monoa muutaman vuoden kuluttua.

Hieno mies, hieno periaate.

Lähde: New York Times

Lisää aiheesta

Ollos huoleton, Gabe valveil’ on!

Valve-pomo on pelimiljardööri

Valve: ”piratismi johtuu palvelun heikkoudesta, ei hinnasta. Siksi Steam menestyy”

Lue myös

Tales of Graces-f (PS3)

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä (10.9.: Rayman Legends)

Valven ”uuden sukupolven pelikone” onkin VR-kypärä?

Koe Borderlands 2:n kykypuut jo etukäteen

Keskustelu

Vaikea edes kuvitella kuinka paljon Valvessa pyörii rahaa.. Gabe Newell itse pelkästään miljardööri joten luulisi että vähän enemmän kuin tarjottu ”Miljardi”

Tuomitsen Gaben alimpaan helvettiin, jos hän joskus päättää myydä.

Gaben on kyllä erittäin hieno mies. Harvasta suurfirman pomosta voi samaa sanoa :)

Haha.. ihan naurettavan paska tarjous. Kukaanhan ei oikeasti tiedä edes Valven arvoa, mutta arvioiden mukaan se on ainakin 3 kertaa tuon tarjouksen verran. Lisäksi, kuinka vitun tyhmä pitäisi olla jos myisi pois maailman kannattavimman digitaalisten pelien kaupan eli tulevaisuuden kannattavimman pelikaupan?

Jos jostain helvetin Angry Birds Roviostakin tehtiin yhden paskasen pelin jälkeen isompi tarjous… Olisi Gabe voinut vittuilla EA:lle vähän enemmänkin :D

Niin no, siinä vaiheessa kun mieleen tulee, että voisi tehdä jotain muutakin on tuo firman myyminen ihan hyvä idea eikä siinä mitään väärää ole. En ihmettelisi, jos Gabe joku päivä heräisi sängystä, toteaisi että tässä on aktiivisia vuosia x vielä jäljellä ja pari juttua saavuttamatta – aika nopeasti se ”nyt tai ei koskaan” fiilis sieltä kumpuaa.

Mutta mikäs siinä on nykyisessä mestassa puuhatessa niin kauan kuin on kivaa. Tuo nyt pätee kaikkiin työssäkäyviin ylipäätään :)

Gabe’lle hatunnosto tästä.

Erittäin kiva ettei anna EA’lle yhtiötä kun he kuitenkin tuhoaisivat sen ja varmaan lopettaisivat vähitellen jotta Origin voisi olla pää jakelualusta.

Mielummin yritys maahan kuin jollekkiin muulle, ja eihän se maahan mene kun yrityksellä menee hyvin. :)

Muitten ahneuteen taitaa kuitenkii kaatua tää maailma mutta hattua nostan kaverille.

@1
Ei kaikilla ole psykopaattista ahneutta eli sitä että niitä miljoonia pitäisi saada toinen toisensa perään loputtomiin.

Muropaketin uusimmat