Galaksien uusjakoa Sword of the Stars II -strategiassa

03.02.2010 18:30 Kalle Lahtinen

Avaruusimperiumipeli Sword of the Stars saa virallisen jatko-osan ensi vuonna, kertovat Kerberos Productions ja Paradox Interactive.

4X-avaruusstrategiapelien ystäville on luvassa mannaa, sillä kakkososa parantaa monia pelin ominaisuuksia. Tähtijärjestelmät ovat entistä laajempia, ykkösosassa vihjailtu rotu näyttäytyy, leviathan-luokan avaruusalukset saavat dreadnoughtit häpeämään ja teknologiakausi alkaa suoraan fuusioajasta.

Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa miten pelin sisäinen diplomatia toimii, sillä se oli yksi ykkösosan heikoimpia lenkkejä.

4X-pelien fanit voinevat kuitenkin toivoa parasta, sillä Kerberos kyseli taannoin foorumeillaan pelaajien toiveita jatko-osan omainaisuuslistasta.

Paradox julkaisee Sword of the Stars II:n ensi vuonna.

Lisätietoja: http://www.paradoxplaza.com/games/sword-of-the-stars-2

Lisää aiheesta

Sword of the Stars (pc)

Master of Orion ja sen jatko-osa kuuluvat varmasti lähes kaikkien oldschool-pc-pelaajien suosikkipeleihin. Valitettavasti sarjan kolmas osa väänsi höyryävät tortut oman perintönsä päälle ja tappoi kertalaukauksella koko pelisarjan hyvän maineen. Samalla näytti koko kuolevan koko peligenre, mutta hiljalleen yrittäjiä alkaa taas löytyä. Sword of the Stars sisältää paljon hyviä ideoita mutta myös paljon pieniä puutteita.

Sword of the Stars kuuluu Master of Orion -pelien tapaan niin kutsuttuun 4X-pelien genreen. Termi juontaa juurensa imperiuminrakennuksen neljästä englanninkielisestä kivijalasta: eXplore, eXpand, eXploit ja eXterminate eli tutki, laajenna, hyödynnä ja tuhoa.

Lue myös

Arvostelu: Darksiders (PS3, Xbox 360)

Haluatko huutaa vihollisesi hautaan? Tämä on peli sinulle!

Mass Effect 2 ei tule PlayStation 3:lle, sanoi lähdekoodi mitä tahansa

Perheenäiti laihdutti 51 kiloa – Wii Fit pelasti elämäni