UUSIMMAT

GameStick räjäytti Kickstarter-potin

05.01.2013 16:00 | Juho Anttila

GameStick

Uutisoimme pari päivää sitten Ouya-pelikonsolin kanssa samoille markkinoille pyrkivästä Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävästä GameStick-pelikonsolista. USB-tikun kokoiselle ja näköiselle laitteelle haettiin 100 000 dollarin rahoitusta. Nyt näyttää siltä, että kotiutuva rahasumma tulee olemaan jotain aivan muuta.

Kun keräysaikaa on jäljellä vielä 27 päivää, on GameStickin Kickstarter haalinut kasaan jo lähes 200 000 dollaria. Vaikka vauhti hidastuneekin alkuinnostuksen jälkeen selvästi, tullee lopullinen summa olemaan vielä selvästi tätä suurempi. Koska kyse on laitteesta, ei lisärahoituksesta kuitenkaan välttämättä palkita samanlaisilla bonuksilla kuin peliprojektien kohdalla. Iso osa kerätystä rahasta kun menee tilattujen konsoleiden valmistamiseen.

GameStick-keräyksen onnistuminen kertoo samaa kuin myös Ouya-ilmiö: markkinoilla näyttäisi olevan aidosti tilausta Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävälle edulliselle konsolille. Aika näyttää, miten niin sanottu kevytkonsolimarkkina kehittyy ja mikä laite nousee kyseisen kukkulan kuninkaaksi. Kysymyksiä riittää yhä, niistä ehkä suurimpana se, minkälaisen pelituen laitteet lopulta tulevat saamaan.

Lähde: GameStickin Kickstarter-sivu

Lisää aiheesta

GameStick haastaa Ouyan USB-muistin kokoisella konsolilla

Kehittäjät saivat Ouya-konsolinsa – katso mitä paketista paljastui

Ouya-konsoli etenee: Android päivittyi, prototyyppi valmistui

Muropaketin uusimmat